Til salgs Klepp

Moderne og innflyttingsklar enebolig med gjennomgående god standard, carport og sentral beliggenhet på Klepp.

Fredheimsvegen 10, 4350 Kleppe
Priskr 5 790 000
Offentlige omkostningerkr 39 842
Boligtype Enebolig
Bruks areal (BRA) 150 m²
Primærrom (P-rom) 145 m²
Soverom 4
Tomtestørrelse 362 m²
Innflytningsklar!

Areal

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 150 kvm
Rom som er P-rom: 1.etasje: P-rom: Entré, wc, stue/kjøkken, trapp og bod/vaskerom.
2.etajse: P-rom: Gang, bad, 3 soverom, stue, bad og omkledningsrom.

Vil du på visning?

Vi tar kontakt innen kort tid.

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 362 kvm

Beliggenhet

Eneboligen ligger i sentrale og barnevennlige omgivelser på Kleppe. På Kleppe bor du med nærhet til viktige hverdagsfasiliteter som barneskole, ungdomsskole, butikker og togstasjon. Klepp stasjon har hyppige togavganger til Stavanger og Sandnes.

Området har nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Kleppelunden er et frodig område tilrettelagt med turveinett og lysløype. Her finnes det musikkpaviljong, mange sittebenker langs turløypa, flere grillplasser og toaletter. Turen til Kleppelunden kan kombineres med å gå over Hålandsfjellet eller opp på Kleppevarden. Fra Kleppevarden får du storslått utsikt over Jæren og mot fjellene i øst.


Orrevatnet utgjør sammen med Horpestadvatnet et av de mest kjente våtmarksområdene i landet og er vernet som naturreservat. Det er få andre steder det er registrert tilsvarende mange fuglearter. Området har også flere sjeldne plantearter.

Borestranda ligger en 12 minutters biltur fra Kleppe og består av fin sjøsand. Stranda er et populært sted for surfere, og på sommerdager er det fint å bade her. Klepp idrettslag hører til ved Klepp Stadion og Klepphallen og har tilbud innen fotball, håndball og friidrett. Klepp har også karateklubb, skytterlag, volleyballag, samt svømme- og stupeklubb. Ved Klepp stasjon finner du idretts- og svømmehall og turnhall.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi og Rema 1000. Jærhagen kjøpesenter har for øvrig et rikt utvalg av servicetilbud. Senteret ble nyåpnet etter utbygging i november 2018, og er nå et av distriktets største. Stavanger og Sandnes ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området har offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass ligger ca. 150 meter unna, og det er omtrent 3,5 km til Klepp togstasjon. Via tog tar det rundt 28 minutter til Stavanger og 11 min til Sandnes. Ved å benytte bil fra Kleppe tar det ca. 28 min til Stavanger, 8 min til Bryne, 17 min til Sandnes og 21 min til Stavanger lufthavn, Sola.

Fra eiendommen er det gangavstand til Klepp barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Klepp ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.

Byggemåte

Leveranser i henhold til TEK 17.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 150 kvm
Rom som er P-rom: 1.etasje: P-rom: Entré, wc, stue/kjøkken, trapp og bod/vaskerom.
2.etajse: P-rom: Gang, bad, 3 soverom, stue, bad og omkledningsrom.

BRA/P-rom
1.etasje: 71 kvm/69 kvm
2.etasje: 79 kvm/76 kvm

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Innhold

1.etasje: Entré, wc, stue/kjøkken, trapp, bod/vaskerom og bod.
2.etasje: Gang, bad, 3 soverom, stue, bad, omkledningsrom og bod.

Annet: Carport og sportsbod på ca. 10 kvm.

Standard

Velkommen til Fredheimsvegen 10!

Arkitekten har fokusert på å skape gode innvendige løsninger for et hyggelig familieliv, i tillegg til å bevare det arkitektoniske uttrykket boligene har fått. Det har resultert i et familievennlig innhold, i tillegg til spenstige vinkler, store vindusflater og rikelig med dagslys.

Det lagt til rette for gode opplevelser både inne og ute. Med store sørvest-vendte terrasser ut fra andre etasje, i tillegg til romslige uteområder på bakkeplan – har en tilrettelagt for fine vår- og sommerdager med familie og venner.

ENTRÉ
Ved carporten har boligen et overbygget inngangsparti. Ytterdøren er sort og fører inn i en entré som gjenspeiler boligens moderne preg. Her er hvitmalte, slette vegger med listefri overgang til tak og 1-stavs pergo linfjord oak gulv. Fra gangen er det en trapp opp til stuen i andre etasje. Boligen har også bi-inngang til vaskerommet. Det er tilrettelagt for garderobeløsning i nisje som tar seg effektivt av yttertøy og sko.

BI-INNGANG/VASKEROM
Bi-inngang/vaskerom har mørke fliser på gulvet med gulvvarme og hvitmalte, slette vegger. Rommet er utstyrt med opplegg til vaskemaskin og kan enkelt innredes med benke- og garderobeløsning.

STUE/KJØKKEN
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning – et herlig allrom som fylles av dagslys fra store vinduer helt ned til gulvet. Rommet er langstrakt og har fine, definerte soner for møblering. Her er det plass til sofagruppe, tv-møblement, godstoler og spisebord. Sentralt i rommet har man en vedovn som sikrer rommet med varme på kalde vinterdager. På gulvet er det 1-stavs pergo linfjord oak gulv og veggflater er malt i en tidsriktig fargetone.

Kjøkkenet har en lysegrå, moderne kvalitetsinnredning levert av JKE med tilrettelagt nisje for hvitevarer. Designet er gjennomtenkt med god arbeidsflyt, store kolonialskuffer og fine arbeidsflater.

LOFTSTUE
I boligens andre etasje er det en stilig loftstue med god størrelse, store vinduer, god takhøyde og utgang til takterrasse. Loftstuen er et perfekt rom for filmkvelder, lek og vennebesøk, og et kjærkomment ekstrarom for alle generasjoner. Rommet har 1-stavs pergo linfjord oak gulv og hvitmalte, slette vegger med listefritt til tak.

BAD/WC
Av våtrom har boligen to bad, ett gjestetoalett og et eget vaskerom. Gjestetoalettet ligger i praktisk tilknytning til entreen og har 1-stavs pergo linfjord oak gulv og hvitmalte veggflater. Rommet er innredet med veggmontert toalett og vask.

Hovedbadet ligger i suiteløsning med hovedsoverommet og har store sandfarget fliser på gulv og veggflater som brytes flott av med mosiakkfliser i dusjsone. Baderomsinnredningen består av en heldekkende servant på en hvit skuffeseksjon med integrert håndtak og speil. Det er veggmontert toalett og dusj med innfellbare dusjvegger.

Det andre badet ligger i tilknytning med loftstuen og er flislagt med samme standard som hovedbadet.

SOVEROM OG GARDEROBE
Eneboligen har tre gode soverom, hvorav alle ligger praktisk til i andre etasje. Det er også mulighet til å etablere et fjerde soverom i deler av loftstuen. Alle soverommene har det samme, stilrene utrykket med 1-stavs pergo linfjord oak gulv og hvitmalte, slette overflater. Hovedsoverommet har ekstra luksus og ligger i suiteløsning med eget omkledningsrom og direkte inngang til et privat, lekkert bad.

Øvrige soverom kan brukes som barnerom, kontor eller gjestesoverom – alt etter eget behov. For ytterligere oppbevaringen har boligen en innvendig bod i andre etasje, kott under trapp og en utvendig bod på ca. 10 kvm.

Utstyr

Balansert ventilasjon.

Møblering

Eiendommen selges umøblert.

Oppvarming

Elektrisk.
Varmekabler på alle bad, vaskerom og toalett.
Vedovn med stålpipe.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering / Garasje

Carport, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Adkomst

På finn.no kan du se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilt på visningsdagen.

Beskrivelse av tomt

Det lagt til rette for gode opplevelser både inne og ute. Med store sørvest-vendte terrasser ut fra andre etasje, i tillegg til romslige uteområder på bakkeplan – har en tilrettelagt for fine vår- og sommerdager med familie og venner. Terrassene er møbleringsvennlige og har god plass til hagemøblement.

Gårdsrommet er asfaltert og byr på gode parkeringsmuligheter på egen tomt og i carport. Fra carport er det overbygget til inngangspartiet. Boligen har også en utvendig bod på ca. 10 kvm som gjør oppbevaringen enkel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

REGISTRERTE HEFTELSER

1938/240-2/44 Bestemmelse om gjerde
20.01.1938
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1120-1/102
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/4384-1/44 Erklæring/avtale
31.05.1979
Grunnavståelse til veggrunn m.v.
Overført fra: 1120-1/102
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper har ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.

Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå.

Ligningsverdi for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker.

Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål.

REGULERINGSPLAN
Navn: Områderegulering for Jærvegen sentrum sør, Kleppe
Formål: Bustader – frittliggende småhus
Vedtaksdato: 29.10.2019

KOMMUNEPLAN
Navn: Klepp
Formål: Boliger
Vedtaksdato: 2014-2025

Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Andre faste løpende kostnader

Kostnader er ikke stipulert, men en kjøper må i tilleg påregne at det vil komme løpende kostnader som:
Strøm
Forsikring
Velforening
Kommunale avgifer

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Det er èn bruksenhet som selges. Ingen restriksjoner utover generelt krav om radonmåling.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri.
Det foreligger ikke odel.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If. Produktet inneholder boligkjøperforsikring, hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Garantier

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Egenerklæringsskjema selger
Energiattest
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Reguleringsplaner og bestemmelser
Informasjon og eventuelle vedtekter fra velforening eller liknende
Viktig informasjon til kjøper og selger

Bjørn Rune Salte

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

41 60 77 81bjorn.salte@privatmegleren.no

Meld din interesse

Vi tar kontakt innen kort tid.

Oppvarming

Elektrisk
Varmekabler på alle bad, vaskerom og toalett.
Vedovn med stålpipe

Parkering / Garasje

Parkering i carport, samt på egen grunn.

Beskrivelse av tomt

Utvendig er eiendommer ferdig opparbeidet med asfaltert gardsrom og carport. Hage med terrasse og plen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper har ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.

Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål.
Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Andre faste løpende kostnader

Kostnader er ikke stipulert, men en kjøper må i tilleg påregne at det vil komme løpende kostnader som:
Strøm
Forsikring
Velforening
Kommunale avgifer

Oppgjør

Fullt oppgjør i forbindelse med overtakelse.

Fastpris. Pris oppgitt er priser klar for egeninnsats, altså uten gulvlegging, sparkling og maling i tørre rom. Nøkkelferdig bolig ihht. beskrivelser (kontraktsvedlegg) får et pristillegg på kr. 200 000,-

Det vil bli utsendt faktura fra Privatmegleren Jæren i samsvar med Bustadsoppføringslova §12
Ved eventuell forsinket betaling gjelder lov om forsinkelsesrenter av 17.12.1976 nr. 100.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Adgang til utleie

Det er èn bruksenhet som selges. Ingen restriksjoner utover generelt krav om radonmåling.

Planlagt overtagelse

Selgerens frist til å ha boligen klar til overtakelse fastsettes til 4 måneder etter kjøpers første møte med byggelder.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggsleveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til boligen finner sted. Kjøper kan ikke nekte å overta selv om seksjonering/fradeling/hjemmelsovergang ikke er gjennomført.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.
Kjøper kan ikke nekte å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse selv om det gjenstår arbeider som nevnt foran eller arbeid gjenstår på fellesområdene. Det samme gjelder dersom tinglysing av hjemmelsovergang ikke kan gjennomføres på overtakelsesdagen.

Oppgjøret vil bli stående på meglers klientkonto såfremt det ikke er stilt §47 garanti. De siste 10% av kjøpesummen skal uansett stå på meglers klientkonto inntil hjemmelen er overført.

Der kjøper skal utføre egeninnsats vil overtakelse bli forlenget med perioden kjøper utfører egeninnsatsen.

Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggs leveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til leilighet finner sted.

Før overtakelse vil det bli gjennomført befaring der boligen blir gjennomgått/befart samtidig som boligens driftsinstruks/FDV-mappe blir utlevert/gjennomgått. Påpekte og aksepterte /omforente mangler skal utbedres innen rimelig tid.

Boligen skal overleveres i ryddet stand og boligen skal være byggerengjort.

Selgers forbehold

Selger tar ikke forbehold

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår «gi bud»-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Egenerklæringsskjema selger
Energiattest
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Reguleringsplaner og bestemmelser
Informasjon og eventuelle vedtekter fra velforening eller liknende
Viktig informasjon til kjøper og selger

Omkostninger

Fastpris 5 990 000,-
Omkostninger kr. 39 842,-
Totalpris inkl. omk. 6 029 842,-

Pris oppgitt ovenfor er priser klar for egeninnsats, altså uten gulvlegging, sparkling og maling i tørre rom. Nøkkelferdig bolig ihht. beskrivelser (kontraktsvedlegg) får et pristillegg på kr. 200 000,-

Fastpris nøkkelferdig bolig 6 190 000,-
Totalpris inkl. omkostninger 6 229 842,-

Omkostninger
Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:
– Dokumentavgift som vil utgjøre 2,5% av andel tomteverdi(kr. 1 540 000) kr. 38 500
– Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 585
– Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 585
– Attestgebyr kr. 172

Totale omkostninger kr. 39 842,-

Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer.

Statens kartverk avgjør om dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og eventuell endring er kjøpers ansvar og risiko.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1120
Gårdsnr: 1
Bruksnr: 2420