Anette og Kristian lar kreativiteten blomstre i sin prosjekterte bolig

Selv om boligen til Kristian Vatne og Anette Gunstensen på Bryne ser ganske vanlig ut fra utsiden, er det lite som er A4 i innredning og fargevalg når en kommer inn inngangsdøra.

Vi er på besøk hjemme hos Kristian og Anette i sin prosjekterte bolig i Eivindholen på Bryne. Ekteparet flyttet inn i like før jul 2017. Overtakelsen skjedde nøyaktig et år etter at de signerte kontrakten med Hellvik Hus.

– Du kan si jeg er en ganske nysgjerrig type. I byggefasen var jeg her hver eneste dag etter jobb. Jeg kikket meg rundt, snakket med tømrerne og tok bilder. Det var veldig kjekt å følge utviklingen fra start til mål, sier Kristian Vatne (34).

Ja, du var her så mye at naboene sikkert gikk lei oss lenge før vi flyttet inn, fortsetter Anette Gunstensen (36) og ler.

Det nye hjemmet deres ligger sentralt plassert i Jærbyen en halvtimes kjøring sør for Stavanger, med gåavstand til togstasjonen og Bryne sentrum.

– Vi bodde i en leilighet midt i Bryne og trivdes godt der, men vi var på jakt etter noe som var større hvor vi kunne sette vårt personlige preg på ting fra start av. Vi kikket mye både på brukte og nye hus, men fant ikke helt det vi ville ha med tanke på romløsning og størrelse. Da denne muligheten dukket opp såpass sentralt ble vi veldig interesserte begge to, sier Anette, som vokste opp bare et steinkast fra stedet hvor de nå bor.

Kristian og Anette foran deres nye hus på Bryne. Garasje-døren i rødt gir et hint om hva som er innendørs.

Ikke helt A4

Boligen til Anette og Kristian er en av fire prosjekterte eneboliger i rekke som Hellvik Hus på Bryne står bak. Fra utsiden ser de fire store, hvite eneboligene med garasje og hage helt like ut, og det er de i og for seg, men innvendig har boligene fått hver sitt personlige preg. For Anette og Kristian sin del betyr det at hjemmet deres er blitt langt i fra A4 når det gjelder både innredning og fargevalg.

De er to personer som vet hva de liker, og er trygge på hva de vil ha.

– For oss var det avgjørende å komme inn såpass tidlig som vi gjorde. Da hadde vi stor grad av frihet til å selv velge hvordan vi ville ha det. At huset ikke var bygget ennå da vi kjøpte var ikke noe problem. Tegningene og bildene vi fikk se på forhånd gjorde at vi ikke hadde problemer med å se for oss hvordan huset kom til å bli, sier Kristian.

Stilen vår er en blanding av mye og mangt. Noe er kjøpt, noe er brukt, og noe har vi laget selv. 

Det var salgssjef Paul Hein Haneferd hos Hellvik Hus på Bryne som solgte en prosjekterte bolig til ekteparet. For han er det viktig at alle boligkunder får ta sine individuelle valg, også i prosjekterte boliger.

– Prosjekterte boliger trenger ikke nødvendigvis være prosjekterte i tradisjonell forstand. Vi bygger ofte like boliger ettersom det er rimeligst, tryggest og enklest, men det er jo ikke slik at det er vi i Hellvik Hus som skal bo i boligene når de er ferdige. Det er det kundene våre som skal. Mens vi bygger boligene er det kundene våre som skaper et hjem. Derfor er det avgjørende at vi er fleksible og legger til rette for kreative løsninger for de som ønsker det, sier han.

  • Et annet spennende prosjekt Haneferd og Hellvik Hus jobber med om dagen, er flotte Kjeldehagen på Klepp. Kjeldehagen kan du lese mer om her.
Lampene i taket er laget av en oljetønne Anette fant ved hytta.

Fem meter lang kjøkkenøy

Et av de egne valgene Kristian og Anette tok for løsningene innvendig var at de ville ordne kjøkken selv. Det kjøkkenet som lå i standardleveransen var fint, men de ville ha noe helt eget. Og det har de så avgjort fått.

Kjøkkenet preges av en fem meter lang kjøkkenøy som ble støpt på stedet, lilla flater på kjøkkeninnredningen og vegger i turkise farger. I den ene enden av kjøkkenøyen er det plassert flere høye barstoler en kjenner fra amerikanske dinere og Route 66, med grønne og hvite striper. Som seg hør og bør er stolene bestilt fra USA, selv om de riktignok er produsert i Kina, legger Kristian lattermildt til.

– I utgangspunktet ønsket vi oss et stort spisebord, men da vi kom inn i boligen og så hvor stort kjøkkenet kunne være bestemte vi oss for å lage en massiv kjøkkenøy. Vi liker å lage mat mens andre sitter i nærheten og prater. Det er veldig sosialt, sier han.

En fem meter lang kjøkkenøy preger kjøkkenet, som er malt i turkise farger.

Inspirert av 50-tallet

Gulvet i første etasje er i betong, slik at hundene Obelix og Nitro ikke skal klare å skrape det opp når de blir litt for ivrige.  I stua står en sofa fra tidlig 1900-tall, hentet gratis i Flekkefjord. Bordene er en lett blanding av egenlaget og antikk, mens det i taket henger to hjemmelagede lamper som i et tidligere liv har vært en oljetønne.

Tønna fant Anette på hytta, og med trekkhjelp av hunden fikk hun fraktet den ned fra fjellet. På skjenken i stua står to fargerike bilder fra parets bryllup i Las Vegas omkranset av en gammel LP-spiller og en slags påskegul pynte-ananas, og like ved trappen står «lampemannen» plassert, en utstillingsdukke med gullhender fra Dressmann som har fått nytt liv som lampe.

Tapeten er – selvfølgelig – fargerik den også, i likhet med det meste i boligen.

– Stilen vår er en blanding av mye og mangt. Noe er kjøpt, noe er brukt, og noe har vi laget selv. Vi har hentet inspirasjon fra mange epoker, men vi kan vel si at det er et slags utgangspunkt i 50-tallet, sier Anette, og forteller at flisleggeren måtte klø seg i hodet da de fortalte han hvordan flisene på badet skulle være.

– Mønsteret var ikke helt vanlig for å si det sånn. Men det ble en utfordring for han, og det likte han jo.

Spesielle flisemønstre i badet i første etasje.

Hver sitt «furterom»

De fargerike valgene fortsetter i annen etasje, hvor dusjveggen har gullfargede sekskantede fliser. Det finnes knapt en vegg med lik farge, og er det ikke malingen som er annerledes, så er det tapeten.

På et rom er det rosa flamingoer som pryder veggen, mens en på en annen vegg ser New Yorks skyline.

Her oppe i annen etasje har Anette og Kristian også hvert sitt «furterom», hvor de kan trekke seg unna å være for seg selv når det er nødvendig. På Anettes furterom (hun har for ordens skyld to) ligger det til rette for at hun kan sy klær. Anette er utdannet innen klesdesign, og liker å sy på fritiden.

Tømreren var veldig hyggelig og alltid åpen for tilbakemeldinger underveis hvis vi så noe vi ville endre.

Kristian på sin side har kontor og bibliotek på sitt furterom. I tillegg har han en Harley Davidson i garasjen som han kan mekke på når det må furtes litt utenfor husets fire vegger, men han fortsatt vil være under tak.

– At garasjen er kledd innvendig hjelper jo også, sier Kristian og ler.

Paul Hein Haneferd hos Hellvik Hus på Bryne er imponert av kreativiteten til Anette og Kristian.

– Det har i det hele tatt vært utrolig kjekt å følge Anette og Kristians boligreise. De har vært en glede å ha som kunder. Samtidig som de har vært ryddige og enkle å forholde seg til, har de våget å tenke utenfor boksen. Det faktum at de har vært så fargerike i valgene har gjort dette til en ekstra kjekk opplevelse for oss, sier han.

I annen etasje har Kristian og Anette plassert TV-stua.

Prosjekterte bolig

Fra start til mål er både Kristian og Anette veldig fornøyde med byggeprosessen. De hadde ingen spesiell kjennskap til Hellvik Hus på forhånd, annet enn at de hadde hørt navnet, men etter et møte og noen dagers tenking var de overbevist.

Det valget har de ikke treget på. Underveis i byggingen var Kristian og Anette stadig innom og tok en prat med tømrerne, kom med innspill og kikket.

– Tømreren var veldig hyggelig og alltid åpen for tilbakemeldinger underveis hvis vi så noe vi ville endre. Vi var heldige og hadde hver vår leilighet vi solgte på forhånd, noe som betydde at økonomien var ok. Derfor bestemte vi oss for at når vi først skulle bygge, så skulle vi få det nøyaktig slik vi ville. Noen kompromiss må en selvfølgelig gjøre, men det var ikke mange. Hele prosessen fungerte veldig godt, sier Kristian.

  • I Leidlandshagen på Eigerøy har vi noen ledige boliger igjen, med flott utsikt og kort vei til skole, fotballbane og barnehage. Les mer om Leidlandshagen her.

Inne på furterommet sitt har Kristian bibliotek og kontor.
Kontakt oss

Vil du gjøre som Anette og Kristian og bygge med Hellvik Hus?