Til salgs Asker

Flott, prosjektert enebolig med alt på en flate

Finnsrudveien 17, 1383 Asker
Priskr 10 690 000
Offentlige omkostningerkr 108 869
Boligtype Enebolig
Bruks areal (BRA) 136 m²
Primærrom (P-rom) 131 m²
Soverom 3

Bo barnevennlig med marka som nærmeste nabo, i et rolig, nyere boligfelt med kort vei til alle fasiliteter.

Meld din interesse

Vi tar kontakt innen kort tid

På Finsrud skal det oppføres en praktisk og høyst moderne enebolig med alt på en flate, kanskje ditt nye familiehjem?

Uttrykket blir stilrent og gjennomtenkt, der store vinduer, duse farger og enstavs eikeparkett fra Boen spiller hovedrollene. Boligen kles utvendig i jernvitrolbehandlet malmfuru og innslag av sort Royalimpregnert, og tomten leveres med singlet gårdsplass. Mot et tillegg kan garasje oppføres.


Planløsningen byr på en luftig, lekker stue med peisovn, flott gjennomlys og åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet får stilig innredning fra JKE Design med stor øy og integrerte hvitevarer. Videre blir det tre soverom og to flislagte bad, hvor det ene er et kombinert vaskerom.

Estimert prosjekttid er 7 måneder.

Tilvalg

De fleste ønsker å sette sitt personlige preg på boligen, og avhengig av hvor langt vi har kommet i byggeprosessen når avtale om kjøp inngås, er det muligheter for å oppgradere, endre eller påvirke materialvalg. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Hvorfor kjøpe nytt?

– Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
– Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
– Lavere dokumentavgift.
– Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
– Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
– Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
– Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Eiendommens kvaliteter
– Prosjektert enebolig i moderne design.
– God planløsning med alt på en flate.
– Ferdig singlet gårdsplass for parkering.
– Mulighet for garasje på forespørsel.
– Huset vil kreve lite vedlikehold utendørs.
– Utstrakt bruk av gulvvarme.
– Entreen leveres med flislagt gulv.
– Kjøkkenet leveres av JKE Design.
– Stor øy og godt med skapplass.
– Integrerte hvitevarer fra Electrolux.
– Åpen og luftig stue med gjennomlys.
– Utkraget stue-del med store vindusflater fra tak til gulv.
– Imponerende takhøyde i utkraget del av stue.
– Boligen leveres med to lekre bad.
– Badene får vegghengte toaletter.
– Opplegg for vaskemaskin på et bad.
– Eneboligen får tre gode soverom.
– Ekstra lagringsplass i sportsbod.
– Balansert ventilasjonsanlegg i huset.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyere boligfelt på Finsrud i Asker kommune, ca. 3 km vest for sentrum. Beliggenheten er flott med tanke på rekreasjon, og det er umiddelbar nærhet til turstier innover i marka. Vinterstid kjøres det opp skiløyper i nærheten. Fra eiendommen tar det ca. 5 minutter å gå til et friområde ved Finnsrudvannet og Asker Golfklubb, tilrettelagt med sandstrand og badebrygge.

Det populære Semsvannet har gode bade- og fiskemuligheter, og her er det fine turveier for gående, syklende og skientusiaster. Asker byr på et hyggelig handelssentrum med kjøpesenter og koselige butikkområder. Her finner du også et blomstrende kunst- og kulturliv. Asker kulturhus har teater-/konsertsal, kino, galleri, bibliotek og mer.

Det planlegges stadig utvikling av Asker sentrum med blant annet nye boliger, forretninger, spisesteder og næringslokaler, samt åpning av Askerelva og opprettelse av bypark. I den forbindelse vil det også bli etablert et nytt fotballstadion i sentrum og ny idrettspark ved Borgen skole. Utbyggingen vil skje over mange år og i flere etapper.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Drengsrud, Extra Vardåsen, Rema 1000 Asker og Meny Trekanten. Asker sentrum har et rikt og variert utvalg av fasiliteter. Trekanten kjøpesenter er et populært samlingspunkt med 75 butikker og 800 parkeringsplasser. Holmen Senter, Sandvika Storsenter og Liertoppen kjøpesenter ligger også godt innenfor rekkevidde.

Området har offentlig kommunikasjon i form av buss, i tillegg til tog fra Asker stasjon. Nærmeste bussholdeplass er Skanseløkka som ligger i umiddelbar nærhet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Asker sentrum, 12 min til Sandvika Storsenter, 18 min til Lysaker, 20 min til Drammen og 25 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Drengsrud barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det ca. 9 minutter på sykkelsete til Solvang ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Trollstua barnehage er den nærmeste.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 136 kvm
Rom som er P-rom: Entre, stue/kjøkken, gang, to bad og tre soverom

1.etasje
Bra.: 136 kvm
P-rom: 131 kvm
S-rom: 5 kvm
P-rom inneholder: Entre, stue/kjøkken, gang, to bad og tre soverom
S-rom inneholder: Sportsbod

Standard

Entré
Et inngangsparti med entrétak i glass og sort ytterdør, av typen Asker, vil ønske velkommen og gi et godt førsteinntrykk av dette toppmoderne huset. Vel inne får boligen en innbydende entré med dimbare downlights, og 60×60 cm gulvfliser fra Norfloor av typen Limestone i fargen Grey.

Med unntak av soverommene, leveres alle rommene med elektrisk gulvvarme, og for en flytende overgang vil alle veggflatene i huset males i den varme, gråbeige fargen Washed Linen. Alle vinduskarmer holdes i sort, og rommene får listfri overgang mellom tak og vegger – stilrent og gjennomført. Innvendige dører blir av typen formpresset Magnus, med dempelist i karm og hvitpigmentert terskel av eik.

Stue
Innenfor entreen skal stuen og kjøkkenet danne et åpent og virkelig lekkert allrom for hele familien, med flott gjennomlys via store vinduer på begge sider av rommet. Hovedrollen spilles av et utkraget stue-del med vindu fra tak til gulv og imponerende takhøyde for en luftig atmosfære. Stuen får to utganger til hver sin side av hagen, og på gulvet legges det enstavs pigmentert eikeparkett fra Boen.

Sammen med de duse veggene, vil parketten skape et stramt og rent uttrykk der man enkelt setter sitt eget preg på interiøret. Utformingen av rommet gir naturlige brukssoner, og det vil passe utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Det leveres en peisovn med glassfelter, plassert slik at stemningen kan nytes fra både spiseplassen og sofakroken.

Kjøkken
Kjøkkenet leveres av JKE Design, med en stilig og moderne innredning av typen Ask. Her blir det sorte, glatte fronter, matchende grå benkeplate av laminat og en stor kjøkkenøy med nedfelt oppvaskkum fra Frane. Øya vil være rommets samlingspunkt, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes.

Kjøkkenet får godt med skap- og benkeplass, så her kan både store og små bli med på matlagingen. Integrerte hvitevarer leveres av Electrolux, bestående av stekeovn i høyskap, oppvaskmaskin, kombinert kjøl/frys og induksjonstopp med touch control. Over kokesonen installeres det en Eico ventilator i sort utførelse, og downlights i deler av himlingen vil gi godt arbeidslys til flatene.

Bad/wc/vaskerom
Planløsningen byr på to lekre bad i moderne design, der det ene er et kombinert bad/vaskerom med opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Det andre badet skal ligge praktisk til utenfor to av soverommene, og kan oppgraderes fra dusj til badekar. Badene får et stilrent uttrykk, der de samme gulvflisene som entreen kombineres med Limestone veggfliser i fargen Ivory. Det blir 60×60 cm flis på gulv og vegg, samt matchende småfliser i sluksonen.

Begge badene leveres med downlights, gulvvarme og vegghengt toalett. Et dusjhjørne får sort regnfallsdusj og innfellbare glassdører med sort innramming. Baderomsinnredningen vil bestå av en servant med hvite skuffer og et speil av typen Leo med integrert belysning. Detaljene er gjennomtenkte, med kraner og blandebatterier i trendy sort.

Soverom og garderobe
Eneboligen får tre delikate soverom med energismarte panelovner, LED-taklamper og enstavs eikeparkett fra Boen. Her vil alt ligge til rette for å innrede slik man ønsker; med god plass til garderobeløsninger og annet møblement. Utenfor hovedsoverommet og et av de øvrige rommene får boligen en liten gang med videre adkomst til det ene badet. En sportsbod på ca. 5 kvm vil gi ekstra lagringsplass.

Oppvarming – Teknisk

Eneboligen vil oppvarmes elektrisk med termostatstyrte varmekabler i alle rom, med unntak av soverommene som leveres med energismarte panelovner. Stuen får en peisovn av typen Uno 1 fra Nordpeis, tilpasset en bolig levert etter TEK17. I huset monteres det et balansert ventilasjonsanlegg, og en 200 liters varmtvannsbereder plasseres på det kombinerte badet/vaskerommet. Boligen leveres med Waterguard vannstoppsystem.

Parkering / Garasje

Det vil være parkering på en singlet gårdsplass, og mot et tillegg kan garasje leveres på forespørsel. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Uteområde

Området er rolig og barnevennlig, med umiddelbar nærhet til sandstrand og flotte turmuligheter i marka. Tomten er på 882,7 kvm, og gårdsplassen leveres ferdig med singel. De øvrige utearealene opparbeides med matjord klar for såing, så her kan familien etablere en romslig hage med frodig beplantning. Langs ytterveggene legges det singel, og det monteres fire sorte utelamper styrt via astrour.

Boligen oppføres med aluminiumsbeslag på sorte vinduer og dører, jernvitrolbehandlet malmfuru og sorte detaljer i Royalimpregnert utførelse – alt for minimalt vedlikehold. Ikke bare er det praktisk; materialene skaper også et stilrent og helhetlig uttrykk der inne- og uterommet bindes sammen. Stuen får to utganger på hver sin side av rommet, og i hagen passer det utmerket å etablere herlige terrasser langs husveggene. På baksiden av huset settes det opp en sportsbod på ca. 5 kvm.

Thomas Helgedal Nilsen

Daglig leder/Boligkonsulent

90111614thomas@abha.no

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagboknr.: 900119
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3025-2/2
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 900319
Bestemmelse om vannledn.
Overført fra: 3025-2/2
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 900187
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3025-2/2
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 12073
Erklæring/avtale
Grensegangssak
Overført fra: 3025-2/2
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 18099
Erklæring/avtale
Overenskomst vedr. avståelse av ca 880 m2 til friområde/turvei.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3025-2/2
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 27877
Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ASKER KOMMUNE
Org.nr: 920125298
inklusive pumpestasjon og fordrøyningsmagasin
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyste servitutter ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei / Vann / Avløp

Delvis tilknyttet privat vei og delvis offentlig. Boligen er tilkoblet vann/avløp i kombinasjon av offentlig og private stikkledninger. Privat avløpsdel er tilkoblet felles pumpekum med årlige vedlikeholdskostnader på ca. kr. 1 600,-.

Ved overtakelse av boligen vil det være forpliktende å bidra med kostnader for brøyting, strøing og vedlikehold av felles vei. Estimert kr. 2 500,- pr. år.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. I motsatt fall anbefaler megler at overtakelse utsettes og Kjøper ikke overtar. Det er Selgers ansvar å fremskaffe midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtakelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid Kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for Selgers oppgjør i forbindelse med overtakelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Kommuneplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 2020100
Navn Kommuneplan for Asker 2023 – 2034
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 13.06.2023
Bestemmelser – https://www.arealplaner.no/3025/dokumenter/13961/Bestemmelser_13_06_2023.pdf
Delarealer Delareal 870 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Framtidig
Delareal 883 m
BestemmelseOmrådenavn #8
KPBestemmelseHjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 13 m
Arealbruk Veg,Nåværende

Kommuneplaner under arbeid
Id 2020100
Navn Kommuneplan for Asker 2023 – 2034
Status Endelig vedtatt arealplan
Plantype Kommuneplanens arealdel

Reguleringsplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 022011F
Navn G/S-vei langs gml Drammensvei fra Vestre Jansrud til Liahagen
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 30.10.2007
Bestemmelser – https://www.arealplaner.no/3025/dokumenter/397/11F_bestemmelser.pdf
Delarealer Delareal 3 m
Formål Frittliggende småhusbebyggelse
Delareal 13 m
Formål Kjørevei
Feltnavn KL A
Id 022011D
Navn Finsrud – Høgåsveien
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.05.1989
Bestemmelser – https://www.arealplaner.no/3025/dokumenter/421/11D_bestemmelser.pdf
Delarealer Delareal 866 m
Formål Frittliggende småhusbebyggelse

Kommuneplanens bestemmelser vedtatt 13.06.2023 ligger ikke vedlagt i salgsoppgaven, men kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for gang- og sykkelvei langs Gamle Drammensvei fra vestre Jansrud til Liahagen. Bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for området Finsrud-Høgåsveien – del av gnr. 2 og 9. Bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av Selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.

Andre faste løpende kostnader

Årlig utgifter/avgifter:
– Forbruk av vann.
– Forbruk av kommunalt avløp.
– Renovasjon ca. kr. 4 847,- pr år.
– Ca. kr. 1 600,- vedlikehold for felles pumpekum.
– Kostnader for brøyting, strøing og vedlikehold av felles vei ca. kr. 2 500,- pr år.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.

Vann: per kubikkmeter kr. 22,61,-
Vann: Abonnement/Fastledd kr. 1 938,-
Avløp: per kubikkmeter kr. 26,39,-
Avløp: Abonnement/Fastledd kr. 2 194,-
Priser er hentet fra Asker kommune sine hjemmesider pr. 2023.

Ved overtakelse av boligen vil det være forpliktende å bidra med kostnader for brøyting, strøing og vedlikehold av felles vei.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Selger

Abrahamsson & Haugsvedt AS
Org.nr.: 983543847
Adresse: Gamle Riksvei 235, 3055 Krokstadelva

Hjemmelshaver er: Andre Sandbækken, Geir Sandbækken og Kristian Sandbækken. Selger besitter generalfullmakt.

Avtalemessige forhold

Abrahamsson & Haugsvedt AS
Org.nr.: 983543847
Adresse: Gamle Riksvei 235, 3055 Krokstadelva

Hjemmelshaver er: Andre Sandbækken, Geir Sandbækken og Kristian Sandbækken. Selger besitter generalfullmakt.

Avbestilling

Kapittel VI i Bustadoppføringslova gir Kjøper en avbestillingsrett. Dersom slik rett benyttes vil Kjøper bli holdt ansvarlig for Selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte tilvalg og endringer skal i slike tilfeller, i sin helhet, uansett betales av Kjøper.

Adgang til utleie

Eier råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse estimert Q4 2024. Dette avhenger av når det gis tillatelse av Lier kommune.

Selgers forbehold

Det tas forbehold om justeringer i materialvalg/utstyr som dører mm. uten at dette forringer kvaliteten. Årsaken er eventuelle leveringsutfordringer på enkelte produkter. Det tas forbehold om feil i leveransebeskrivelsen.

En må påregne mindre justeringer i forbindelse med endelig prosjektering og opparbeidelse av eiendommen. Nedforinger, dragere, søyler og innkassinger i himling fremkommer ikke på tegningene, men vi forsøker i størst mulig grad å unngå dette.

Perspektiver og 3D tegninger er kun av illustrativ karakter og definerer ikke det nøyaktige innhold eller omfanget av leveransen. Den videre detaljprosjekteringen kan medføre endringer som er nødvendige eller hensiktsmessige.

I nye bygg vil det kunne oppstå svinnriss i maling, tapet mv. ved skjøter og sammenføyinger, dels på grunn av uttørking av materialer og temperatursvingninger. Det påpekes spesielt at svinnriss og sprekker i materialoverganger mellom tak og vegg og i hjørner, ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard. Lister, karmer og gerikter vil bli levert fabrikkbehandlet med synlige spiker-, spikerhull og skjøter. Det vil kunne forekomme små kosmetiske merker på dør og vinduskarmer, gulv, trapper etc, som ikke nødvendigvis vil bli utbedret. Eventuell utbedring vil kunne bli utbedret i form av flekking.

Parkett anses som et levende materiale og vil dermed kunne bevege seg avhengig av årstid. Enkelte svikt m/bevegelse, mindre sprekker og lyd på enkelte tider av året kan derfor oppstå som følge av dette. Utbygger tar intet ansvar for overnevnte eller skader på parkett som følge av feil bruk eller for høy/lav temperatur på varmesystemet. Kjøper er oppfordret og forpliktet til å sette seg inn i de drift- og vedlikeholdsoppgaver som følger med som eier av boligen (FDV informasjon – forvaltning, drift og vedlikehold). FDV dokumentasjon leveres på boligmappa.no og følger boligen.
Boligen leveres etter TEK17.

Boligen leveres med innvendig byggvask.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i Kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema/midlertidig kjøpekontrakt. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra Kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 25 000,- inkl. mva. som innbetales til meglers driftskonto. Eventuell endring krever Selgers forutgående samtykke. Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers underleverandør.

Selger kan kansellere dersom igangsettelsestillatelse eller annen nødvendig tillatelse fra kommuen ikke gis innen 01.04.2024 kl. 23:59. Selger skal skriftlig meddele Kjøper når grunnlaget for forbeholdene er bortfalt og kontrakten derved er endelig. Dersom kansellering ikke har skjedd innen 01.04.2024 kl. 23.59, anses forbeholdet bortfalt og Kjøpekontrakten er endelig. Kansellering anses skjedd på det tidspunkt Selger har sendt meddelelse om dette. Dersom kanselleringsretten benyttes, får Kjøper tilbakebetalt innbetalt Kjøpesum inkludert renter. For øvrig kan ikke Kjøper fremme krav mot Selger som følge av kanselleringen. Ved enighet mellom partene kan fristen forlenges. Kontraktens betingelser for øvrig er i et slikt tilfelle de samme. Plikt til å stille garanti utsettes frem til ett eller flere forbehold oppheves.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse må kjøper selv besørge bygningsforsikring, innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Reguleringsplaner og bestemmelser
Viktig informasjon til kjøper og selger