Hjem

Hellvik Hus – vår historie

Det hele begynte i 1947.

I 1947 startet to unge fiskere, Ingolf Helland og Hilmar Henriksen, Hellvik Kassafabrikk i bygda Hellvik utenfor Egersund. Mye var nedslitt og ødelagt etter krigen, og boligmangelen stor. Etter hvert som gjenreisningsarbeidet skred framover, ble det lettere å få tak i varer, og folk hadde mer penger. Den lille bedriften til Ingolf og Hilmar vokste jevnt og trutt, og skiftet etter hvert navn til Hellvik Trelast AS.

Midt på 50-tallet startet bedriften med boligbygging, tett etterfulgt av ferdighusproduksjon. Allerede i 1959 ble husene markedsført som Hellvik Hus. Sommeren 1959 sto de tre første ferdighusene klare, og folk ble invitert på visning. Begeistringen var stor: I løpet av de tre ukene utstillingen varte, kom 5000 personer innom for å se på boligene, som ble solgt for kr 50 000 inkludert tomt.

Etter hvert kom Hellvik Trelast AS opp med flere husmodeller, og bestillinger på hus rullet inn. Veksten fortsatte gjennom hele 70-tallet, men på slutten av 80-tallet møter hele byggebransjen turbulente tider. Prisene stiger, lønningene går opp og det er vanskelig å få tak i fagfolk. I denne perioden jobber Hellvik Trelast systematisk for å rasjonalisere produksjonen og redusere byggetiden. I 1991 var driftsresultatet negativt, for første gang i bedriftens historie. Men tidene snudde, og Hellvik Hus har gradvis vokst til å bli det vi er i dag – en omfattende og etterspurt bolig- og hytteleverandør som dekker hele store deler av Norge, fra Søgne i sør til Finnsnes i nord.

Vi har vært gjennom markedets opp- og nedturer og lært mye av vår mangfoldige historie. Vi vet at nøkkelen til suksess ikke bare er hus som holder høy kvalitet. Kvaliteten må også gjenspeiles i vår rolle som rådgiver og prosjektleder. Alle som velger å bygge et Hellvik Hus, skal oppleve prosessen som positiv og trygg – helt fra første møte og fram til huset står ferdig. Det er dette vi legger i mottoet vårt: Bygg med glede!

Hellvik Hus består i dag av totalt 30 forhandlere i store deler av Norge. Ønsker du en leverandør som lytter og gir råd, innfrir krav og løfter og vet veien fra boligdrøm til nøkkelferdig virkelighet, skal du velge Hellvik Hus.

Velkommen hjem!