Hjem
Fra høyre: Ordføreren i Eigersund kommune rekker over Miljøfyrtårnsertifikatet til vår miljø- og kvalitetssjef, Brit Ohma og Thor-Inge Thrana, administrerende direktør i Hellvik Gruppen.

Hellvik Gruppen har blitt Miljøfyrtårnsertifisert

Fredag 24. juni ble Hellvik Gruppen Miljøfyrtårnsertifisert. Diplomet ble overrukket av Eigersunds ordfører på vårt hovedkontor på Hellvik.

– Dette er et kvalitetsstempel og det er veldig spennende å få være her på Hellvik og rekke over dette sertifikatet til Hellvik Hus, sier Odd Stangeland, ordføreren i Eigersund kommune.

Hellvik Gruppen er den eneste Miljøfyrtårnsertifiserte byggentreprenøren i Eigersund kommune, per dags dato.

– Nå har vi holdt på med å sertifisere hele konsernet i omtrent ett år. På tirsdag fikk de siste konsernbedriftene våre sin godkjenning. Dette er veldig kjekt og er resultatet av et solid arbeid av mange i organisasjonen, sier administrerende direktør i Hellvik Gruppen, Thor-Inge Thrana.

Brit Ohma, miljø- og kvalitetssjef i Hellvik Hus, har jobbet med å få Hellvik Gruppen Miljøfyrtårnsertifisert siden senhøsten 2020. Hun har vært leder for prosjektet og er stolt over innsatsen alle har lagt inn.

– Vi har hatt en egen arbeidsgruppe med deltakere fra hver konsernbedrift, som alle har gjort en god innsats, sier Brit.

Miljø i høysetet

I 75 år har Hellvik Hus gitt folk tak over hodet og bærekraft har stadig blitt en større del av vår hverdag. Vårt fokus er å bygge gode hjem, samtidig som inngrepene på miljøet skal være minimale.

– Vi ønsker å være med på den utviklingen og ta vår del av samfunnsansvaret. Man blir jo veldig bevisst på det man gjør, og Miljøfyrtårnsertifisering går også på dette med helse og sikkerhet, sier Thor-Inge.

– Hvert år rapporterer vi vårt klimaavtrykk i en årlig klima- og miljørapport som gjør at vi får et helt annet fokus på miljø, både med nye rutiner og oppfølginger på byggeplass, legger Brit til.

Hun understreker at disse rapportene har blitt gode verktøy til å følge opp vårt miljøarbeid. Dette har også ført til større bevissthet rundt innkjøp, transport og avfall. Materialene vi velger skal ha lang levetid, med mulighet for reparasjon, gjenbruk og resirkulering.

– Vi på Hellvik har også en avtale med Uninor som jevnlig henter papp- og papiravfall, plastavfall, EE-avfall, matavfall og restavfall, sier Brit.

En grønnere fremtid

På kontoret på Hellvik synes grønne valg også i detaljene. Søppelbøttene som tidligere stod på kontorene er tatt bort og det kildesorteres i større grad, med egen miljøstasjon for sortering av avfall. Vi skriver ut og kopierer så lite som mulig av dokumenter, og stadig flere ansatte velger elbil og grønnere transport.

Ute på byggeplassene sorteres avfallet, og med ferdigkappet materialer fra fabrikken på Hellvik, reduseres mengden av tre-avfall på byggeplassene.

– Det er jo små grep som er med til å gjøre oss enda mer miljøbevisste og som har en effekt på miljøet, sier Brit.

Hellvik Gruppen sitt mål er å redusere sine klimagassutslipp med 50% innen 2030.

Fått med deg dette? Hellvik Hus ble årets medlem i Boligprodusentenes Forening for 2022.