Hjem

XL Bygg Hellvik har blitt Miljøfyrtårnsertifisert

Fredag 21. oktober mottok XL Bygg på Hellvik Miljøfyrtårnsertifikat av ordføreren i Eigersund.

«Det er mange som fått Miljøfyrtårnsertifikat etter hvert, men ikke så mange i byggebransjen Det er veldig kjekt at XL Bygg har tatt seg denne jobben. Gratulerer så mye», sier ordføreren.

XL Bygg Hellvik er en del av Hellvik Hus konsernet. Hellvik Hus sine øvrig egeneide bedrifter ble Miljøfyrtårnsertifisert tidligere i år.

«Det er utrolig kjekt at XL Bygg har fått sitt Miljøfyrtårnsertifikat. Hellvik Hus konsernet er allerede sertifisert og det er veldig kjekt at vi nå får med byggevare også. Dette er bra for miljøet og vil også være positivt på bunnlinjen», sier Thor-Inge Thrana, administrerende direktør i Hellvik Gruppen.

«Det har vært en utfordrende, men lærerik prosess. I det store og hele har det vært veldig kjekt. Jeg ser frem til at det vil skape gode resultater for oss og miljøet», sier Eivind Terland, butikkselger i XL Bygg.

«Jeg synes det er bra at vi er sertifisert. Det blir strengere og strengere krav innenfor blant annet offentlig sektor, så vi må være sertifisert for å være med på anbudsrunder. Det er jo også en forventning å være miljøvennlig og bærekraftig. Det er jo en måte å vise at vi bryr oss», sier butikksjef Håkon Henriksen i XL Bygg.

Nå er det XL Bygg Flekkefjord og XL Bygg Søgne som står for tur for å bli sertifisert innen årsskiftet. Både XL Bygg og Hellvik Hus ser frem til å bidra til en mer bærekraftig fremtid. «Det er nå jobben begynner», sier Thrana.