Hjem

Mataki

Mataki utvikler og produserer asfalt takbelegg, radonsystemer og tettesystemer, og er en av Nordens største leverandører av tettesjikt for tak, vegg og grunn. 

Mataki ble startet i 1904 under navnet Malmö Takpappfabrik. Hovedproduktet på den tiden var enkel takpapp belagt med steinkulltjære. Navnet MATAKI® tilkom i 1933, og var en forkortelse for den noe omstendelige benevnelsen Malmö Tak pappfabrik och Kemisk Industri.

Produktutvikling og kvalitet har alltid vært sentralt for MATAKI®. I 1916 kom den svenske introduksjon av en amerikanske oppfinnelsen – takpapp impregnert med oljeasfalt – og har i løpet av årene blitt fulgt opp av stadig mer forfinede og slitesterke tettesjiktprodukter. Den opprinnelige steinkulltjæren ble erstattet av avanserte polymermodifiserte tetningssjiktsystem.

I 1986 ble selskapet MATAKI® kjøpt opp av Trelleborgkonsernet. I 2011 ble Mataki sammen med finske Lemmikäinen, danske Phønix Tagmaterialer og norske Nortett samlet i gruppen Nordic Waterproofing av det danske fondet Axcel. Nordic Waterproofing A/S ble børsnotert 10. juni 2016 på Nasdaq i Stockholm.

Konsernets produksjon av bitumen- og EPDM-produkter skjer i Danmark, Sverige og Finland. Konsernet har over 680 ansatte og virksomhet i ni land.