Hjem
Prosjektet under arbeid i desember 2021.

100 år gammelt gårdshus totalrenovert med tilbygg i funkis-stil

Et spennende oppdrag for Hellvik Hus Frekhaug på Rossland nord for Bergen.

På Rossland i tidligere Meland kommune nord for Bergen har Anette Hesjedal og Tommy Rossland overtatt et gammelt gårdshus bygget rundt århundreskiftet 18 til 1900.

På bakgrunn av husets tilstand bestemte Anette og Tommy seg for å totalrenovere, samt sette opp et moderne tilbygg på 120 m². Det oppdraget fikk Hellvik Hus Frekhaug.

– Vi synes det er veldig kjekt at Anette og Tommy velger å totalrenovere det som er et flott, gammelt gårdshus, og at de ønsker å beholde mye slik det engang var, sier Eivind Sagstad, salgssjef i Hellvik Hus Frekhaug.

Eivind Sagstad, Hellvik Hus Frekhaug
Fra utskiftingen av det gamle bjelkelaget mot kjelleren.

Mange arbeidsoppgaver

Det var mange arbeidsoppgaver som stod på blokka for Hellvik Hus Frekhaug da gikk i gang med arbeidet med å renovere det gamle huset.

I tillegg til etterisolering med nye vinduer og kledning, er det gamle bjelkelaget mot kjelleren skiftet ut med nye I-bjelker slik at huset blir vindtett og fullisolert.

Nye vinduer.

På to sider av våningshuset ligger det nye tilbygget. Her kommer nytt inngangsparti, soveromsfløy, stort soverom og bad. Alt lett tilgjengelig på ett plan.

Det flate taket er tilrettelagt for fremtidig takterrasse, hvis ønskelig. I underetasjen kommer dobbel garasje.

– Går alt etter planen skal prosjektet overleveres til påske 2022, forteller Sagstad.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!