Slik ble husdrømmen virkelighet for Anna og familien

Når du har bestemt deg for å bygge ferdighus er det alltid vanskelig å velge både leverandør og type. Da hjelper det å bli forelsket i huset ditt ved første øyekast – slik Anna Neraas ble.

Hun bor med mannen Vidar og datteren Ada i den koselige bygda Vestnes som ligger midt mellom Ålesund og Molde. Derfor kalles da også det lille stedet «Midt i blinken», og de har fått husdrømmen oppfylt.

Den ferske huseieren kan avsløre at så lenge hun kan huske har hun båret på en drøm om å bygge sin egen bolig.

Den idylliske tomten huset står på er historisk grunn familiært sett – det er nemlig småbruket der bestemoren til Vidar vokste opp.

– Nettopp derfor var vi veldig opptatt av å ha et hus som passet inn, og siden det står en låve her ville vi ha en landlig stil. Samtidig var vi på jakt etter et klassisk hus som ser ut som det kunne ha stått her i hundre år allerede. Vi sammenlignet med andre leverandører, og Hellvik Hus hadde den beste kombinasjon av hustype og pris. Derfor falt valget til slutt på Eplehage, sier Vidar.

Enkelt å gjøre forandringer

Anna og familien gjorde et godt valg: Eplehage er både tidløst og klassisk. Utvendig har det en utsøkt blanding av det moderne og det tradisjonelle.

Innvendig er det god plass med en romslig stue og et sosialt kjøkken med plass til mange gjester i første etasje. I andre etasje er det fire store soverom og en herlig loftstue.

«Vi er godt fornøyd med kvaliteten på ferdighuset og arbeidet som er utført»

Anna Neraas

– Romløsningen var veldig i tråd med det vi selv hadde tenkt. Så det var få endringer som skulle til for å få det akkurat slik vi ville ha det.

Noen av forandringene den lille familien gjorde var å ha mønet himling på loftet, altså at de har skråtak hele veien opp. I tillegg gjorde de loftstuen litt større ved å forminske to av soverommene oppe.

– Familietid er viktig for oss, så vi ville gjerne ha mulighet til å sitte på loftet og spille spill sammen. Soverommene var store fra før, så det har gått veldig bra. Vi ville også beholde den gamle gårdssjarmen, derfor har vi flaggpostvinduer med gjennomgående sprosser for å få den autentiske følelsen.

Bestill tomtebefaring

God hjelp fra Hellvik Hus

Anna forteller at Hellvik Hus var behjelpelige når hun og familien ønsket tilvalg som ikke var i standardsortimentet. I det hele tatt var forandringene de ønsket å gjøre i forhold til huskatalogen enkle å gjennomføre.

– Alle slike ting gikk veldig greit. Vi snakket med byggelederen og fortalte hva vi ville ha annerledes. Da tegnet de om og sendte til oss, og så godkjente vi. Byggelederen var også ofte innom selv om hun holdt til i Ålesund, og hun sjekket opp og tok tak hvis det var noe.

Ofte kan du som husbygger ha ideer som ikke lar seg gjennomføre i virkeligheten.

Da er det i følge Anna godt å ha en byggeleder med god fagkunnskap – slik de hadde. Hun visste godt hva som kunne gjøres og ikke gjøres.

– Når det gjelder husbygging er det tre regler som gjelder: Planlegging, planlegging, planlegging, smiler hun.

– Vi gjorde et par impulsive valg underveis, og da fikk vi tegninger og pris på det slik at det likevel ble veloverveide avgjørelser. Så byggelederen vår og alle andre involverte gjorde en veldig god jobb.

Bestill huskatalog

Få huskatalogen hjem i posten – helt kostnadsfritt!