Raymond og Ivar har snekret hus sammen i over 20 år: – Vi er blitt som et gammelt ektepar

Hvor mange boliger de to har bygget for Hellvik Hus har de ikke oversikt over lengre. Men det har for lengst passert 100. 

– Bare for gøy prøvde jeg å telle over hvor mange boliger vi har bygget sammen. Det er vanskelig å huske alle når en har holdt på så lenge. Men teller vi enheter, med både eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger inkludert, er det lenge siden vi passerte 100.

Snekker-kompisene Raymond Johansen (47) og Ivar Sandø (48) er i gang med nok en arbeidsdag på nok en bolig i Søgne-området, når vi treffer de to for en kopp kaffe og en prat.

Latteren sitter løst hos kompisene, mens solen steiker som den så ofte gjør i Søgne.

– Hvis du går rett opp på knausen der kommer du til det som er landets aller varmeste plass, i hvert fall i snitt. Det mener jeg å ha lest et sted. Jeg kan ikke huske sist vi hadde regn, spøker Raymond mens han peker opp i lia.

– Med et sånt vær er det kjekt å jobbe som snekker. Søgne er ikke så verst, fortsetter Ivar.

Raymond (foran) og Ivar har alltid et nytt prosjekt på gang.

Vil ikke sitte på kontor

Selv om både Ivar og Raymond er selvstendig næringsdrivende har de siden tidlig på 90-tallet snekret for Hellvik Hus. Siden starten har de knapt hatt en dag uten noe å gjøre.

At duoen har holdt ut med hverandre så lenge er ikke unaturlig, ifølge de to, de har nemlig kjent hverandre siden de var små.

Det har rett og slett vært mange fine år på jobb for kjekke byggherrer, kunder og arbeidsgivere.

– Opp gjennom årene er vi blitt så vant med å jobbe sammen at vi nesten ikke trenger å snakke til hverandre når vi går i gang på en ny byggeplass. Vi vet nøyaktig hva vi skal gjøre, og hvem som skal gjøre hva. Vi er blitt som et gammelt ektepar, forteller Ivar og ler.

Første gang han var med Raymond på oppdrag for Hellvik Hus var i Vågsbygd. Da bygget de et ganske normalt hus, ifølge de to. Siden gikk turen til Tyskland, hvor Hellvik Hus hadde en satsning på 90-tallet, før snekringen igjen fortsatte på Sørlandet. For det meste i Søgne- og Kristiansand-området, men det er også blitt noen boliger i Risør.

– Det har rett og slett vært mange fine år på jobb for kjekke byggherrer, kunder og arbeidsgivere. Vi trives godt med arbeidet. Det er fritt og vi jobber som vi vil. Noen ganger har vi med oss læregutter, men det er stort sett oss to. Jeg kunne ikke tenkt meg å sitte på et kontor, sier Raymond.

Raymond og Ivar har bygget mange hus opp gjennom årene. Her er de i gang med et nytt.

Kontakt oss

Ønsker du å bygge hus med flinke tømrere fra Hellvik Hus?