Hjem
Anne-Kristin Sollid og Bjørn Bungum

Et moderne hjem skapt for å glede

Ekteparet Anne-Kristin Sollid og Bjørn Bungum tok en arkitekttegnet bolig og skapte et solskinnshjem – med fokus på utsikt, festligheter og små dryss av oransje. De har blant annet åpnet opp hele andre etasje, snudd om på kjøkkenløsningen, og laget «leilighet» til sin yngste datter i første etasje.

«Nå har vi jo kjent hverandre i en hel haug med år», sier Anne-Kristin i det hun begynner å fortelle om deres reise frem til hit. Ekteparet fra Nordfjord møttes på videregående på 80-tallet og giftet seg i løpet av samme tiår. De har nå bodd i Sandnes i 30 år.

Deres første hus ble bygget i 1995 og der bodde de i 26 år, før det var på tide med neste fase i livet og ny, arkitekttegnet bolig. Da skulle de ha alt de hadde savnet – som bedre løsninger og ikke minst utsikt. «Vi er vant med fjord, fjell og flott utsikt. Det var det vi savnet og ville ha», fortsetter hun.

Store vindusflater åpner opp for utsikten og rene farger i hvitt, grått, sort og beige, harmonerer med omgivelsene utendørs.

Stilrent kjøkken med utsikt over Sandnes.
Arkitekttegnet bolig med smarte løsninger.

Å kunne se fra ende til annen

Tomta skulle komme for salg i januar, men allerede etter første blikk, var de solgt. Dette var før jul.

«Vi var på kontoret til Hellvik Hus før prospektet var ferdig laget og ville være tidlig ute. Vi hadde bestemt oss. Det var ingen konkurrenter eller noen andre vi var i nærheten av å velge», forteller Anne-Kristin.

«Det var et veldig lovende utgangspunkt i forhold til utsikt og område, så dette syntes vi var veldig bra. Det var spennende å se hvordan utsikten ble i andre etasje», sier Bjørn.

Fri flyt gjennom hele andre etasje.

Skapt for å glede og dele

Da de skulle planlegge huset, var det viktig å åpne opp kjøkken- og stueområdet, for å kunne realisere det de ønsket mest – nemlig et hus som skapt for tilstelninger med fantastisk utsikt. Derfor har også trappa blitt åpnet opp og fått glassrekkverk, i tillegg til at peisen har blitt byttet ut.

«Vi tok oss nok litt til rette i forhold til hvordan arkitektene hadde tenkt, men det er kjekt å kunne se gjennom hele andre etasje», forteller Bjørn.

Huset har allerede bevist at latter, skål og dansesko er hjertelig velkommen. Det familiekjære ekteparet feiret bryllupet til sin eldste datter kun 14 dager etter innflytting.

«Sofaen kom dagen før gjestene og måtte heises over rekkverket i andre etasje fra en gardintrapp», forteller Anne-Kristin om de hektiske dagene før den store dagen – men alt kom på plass i tide og huset tok til slutt imot sine første bryllupsgjester.

Ekteparet har bodd i huset i litt over ett år og har i tillegg til bryllup, rukket å feire jul, barnedåp og andre festligheter i huset.

«Det å få alle brikkene på plass og kunne bruke huset for full guffe med en gang, var veldig kjekt», sier Anne-Kristin.

«Det var kjekt å se at det fungerte med julemiddag, bryllup og sånn. Da fikk vi faktisk se hvordan det vi hadde tenkt, ble», sier Bjørn.

En stor sofa som kan romme mange.

Forsiktige fargevalg – med en dæsj oransje

Ingenting er latt til tilfeldighet i huset. Alle løsninger, materialer og fargevalg er nøye gjennomtenkt for å harmonere med hverandre. Fargepaletten ble valgt ut fra kjøkkenfrontene, det brune skjæret i benkeplaten, og de sorte listene på dører og vinduer.

«Det er mange gjennomgående fargeelementer på gulv og vegger», sier Bjørn.

De har valgt bort all standard farge, men likevel gått for en nøytral og gjennomgående palett. Men selv med duse og vel gjennomtenkte farger, finnes det også litt sprekere elementer i det stilrene huset.

«Jeg er veldig glad i oransje. Nå har jeg prøvd å ikke bruke det så mye, men jeg måtte ha det pleddet i stua. Ellers er det et veldig forsiktig fargevalg, og det har vi gjort bevisst», forteller Anne-Kristin.

«Vi har jo noen voksne jenter som mener litt om hvordan det skal være, så jeg har fått beskjed om å dempe meg litt», ler hun.

«Super rå» prosjektleder

Ekteparet skryter over nærheten med prosjektleder Vegard A. Rosland i Hellvik Hus Sør-Vest.

«Han har klart å holde en positiv tone selv om vi kanskje var litt vanskelige. Der er jo Vegard super rå! Han er roligheten selv og er en balansert type», sier Anne-Kristin.

«Ja, det var veldig bra. Det skiller seg veldig ut fra standardiserte prosjekter og vi har endret på ganske mye», sier Bjørn.

En ny retning

Da de bygget om det gamle huset etter 10 år, fikk de noen kvaliteter som de ønsket å videreføre i det nye hjemmet. Trapperommet og trappen ble høyt prioritert, da det var ett av prosjektene som aldri ble tatt igjen i den forrige boligen.

Bjørn skulle ha helfliste bad og det har han fått. På hovedbadet finner man et fantastisk takvindu som slipper inn naturlig lys, dobbel dusj og dobbel servant. Et bad skapt for behagelighet – og for at gjestene skal slippe å gå ned trappa når festlighetene er i sving.

Det er mange egenskaper ekteparet verdsetter med boligen, men bodene utendørs ligger høyt oppe på lista til Bjørn. Her oppbevarer de blant annet skiutstyr. «Det viktigste for Bjørn var å få på plass hyller i bodene ute», sier Anne-Kristin og spøker om hvor organisert ektemannen ønsker at boden skal være.

Treningsrommet er også en av Bjørns favoritter, hvor en hel vegg er dekket med fototapet av naturen. «Det var veldig kjekt å få innrede det rommet», sier han.

Anne-Kristin har bodd uten vaskerom i 26 år og for henne, er det nye vaskerommet som sendt fra himmelen. «Vi er glade i å være ute i marka og kommer gjerne inn med gjørme opp til knærne. Da er det greit å kunne gå rett inn i vaskerommet og skylle av seg. Vi har jo tre barn og når de var små, måtte vi skylle av dem utendørs», ler hun.

Vaskerommet har direkte tilgang til garasje, bod og søppelbøtter.

Fra småspøk til alvor, sier Anne-Kristin «Men det aller, aller beste, det er utsikten. Den er det kjekkeste å vise frem».

Utsikten fra spisebordet.

Sitter du med en boligdrøm? Se våre ferdighus.

Se også våre hytter.