Hjem
Fra takterrassen er utsikten upåklagelig.

Jeanett og Ivar nyter livet i ny enebolig i Søgne med panoramautsikt og takterrasse

Det kunne knapt blitt bedre, sier Jeanett Olsen og Ivar Langenes om deres nye enebolig på Skjeggåsen i Søgne. Selve kronjuvelen i huset er den 32,4 m² store takterrassen.

– Takterrassen er til for å brukes! Ingenting slår å komme opp her etter en lang, hektisk arbeidsdag, lene seg tilbake i sola, ta en kald Pepsi Max og nyte utsikten, sier Ivar Langenes.

– Enig! Men for meg går det mest i soling, og ikke så mye Pepsi Max, fortsetter samboer Jeanett Olsen.

Vi er oppe på takterrassen i den nye eneboligen til samboerparet på Skjeggåsen i Søgne. Herfra har Jeanett (28) og Ivar (36) panoramautsikt utover Langenes, sjøen og horisonten. To solstoler er strategisk plassert retning utsikten, med et bord imellom.

– Her ser vi fram til mange fine stunder med venner og familie, sier Ivar.

Huset ligger fint plassert på Skjeggåsen-

Traff blink med en gang

Egentlig hadde ikke Ivar og Jeanett tenkt å flytte på seg riktig ennå. Selv om de absolutt var inne på tanken om å kjøpe seg noe større trivdes de godt i Kristiansand inntil videre, og hadde tenkt å bli værende en stund til.

I hvert til det riktige kjøpet dukket opp.

Så tipset noen venner dem om en fin tomt oppe på Skjeggåsen, og dit dro de. Det som møtte dem da de ankom Skjeggåsen var midt i blinken. At de begge kommer fra, og jobber i, Søgne skadet heller ikke.

– Både tomten og utsikten var helt riktig for oss, sier Jeanett.

– Utsikten slo oss rett i fleisen. Det var en klassisk «Wow!»-følelse, fortsetter Ivar.

Både tomt og utsikt passet perfekt.

Nøkkelferdig hus

Ikke lenge etter tok samboerparet kontakt med Hellvik Hus Søgne, som eide tomten. I samarbeid med Per Try hadde Hellvik Hus ferdigprosjektert et nøkkelferdig funkishus med hybelleilighet der, og det passet Ivar og Jeanett aldeles utmerket.

Huset har rett og slett toppet forventningene våre

I det daglige drifter de klesmerket Urban Pioneers, han som daglig leder og gründer, hun som markedssjef. Det er mye arbeid og lange dager.

– Derfor fristet det veldig å komme til ferdigdekket bord. Selv om det er mange valg som skal tas underveis, passet et nøkkelferdig hus godt overens med vår hektiske hverdag, sier Ivar.

– Og så er det ikke til å legge skjul på at vi begge har ti tommeltotter. Skulle vi gjort noe selv hadde vi ikke sittet her i dag for å si det sånn, sier Jeanett.

– Jeg vet knapt forskjellen på en sag og en hammer, fortsetter Ivar og ler.

Valgte vedlikeholdsvennlig

I det store og hele er huset ferdig bygget det samme som Ivar og Jeanett så på tegningene.

Noen små endringer er gjort, blant annet har de gjort hovedsoverommet større slik at de fikk plass til et walk-in closet. I tillegg fikk de satt sitt personlige preg på huset gjennom valg av blant annet fliser og gulv.

Utsikten slo oss rett i fleisen. Det var en klassisk «Wow!»-følelse

– Å få det listefritt i taket var viktig for oss. Det var også viktig å finne riktig trapp. Vi har tatt en del vedlikeholdsvennlige valg som kanskje er noe dyrere i utgangspunktet, men når vi først skulle bygge et så stort og fint hus bestemte vi oss for å gjøre noen valg som var viktige for den totale trivselen i huset og som kunne spare oss for arbeid på sikt, sier Ivar.

– Vi har stylet stuen slik at den passer hunden, spøker Ivar Langenes.

God oppfølging

I første etasje har Jeanett og Ivar gjestesoverom, bad, garderobe og vaskerom med utgang til garasje samt en TV-stue. I inngangspartiet leder en stor hall opp trappen og inn i den 65 m² store stue- og kjøkkenløsningen, hvor den suverene utsikten er ivaretatt med store vindusflater.

Her ligger også hovedsoverommet, et bad og en stor terrasse med trapp opp til takterrassen. I tillegg har de to en utleiedel som gir en gunstig sideinntekt.

– Huset har rett og slett toppet forventningene våre. Hellvik Hus har fulgt oss opp godt underveis, og strukket seg langt for at vi skulle bli fornøyde. Dette er det første huset vi bygger, og da er det viktig å få god og riktig informasjon. Det har vi fått, sier Jeanett.

Urban Pioneers

Gjennom Urban Pioneers er både Jeanett og Ivar svært bevisste på at det visuelle går overens med deres stil, og at huset de bor i skal reflektere dem som personer samtidig som huset naturligvis skal være fint å bo i. De bruker for eksempel lang tid på å velge ut hvilke møbler de skal ha i huset.

Jeanett beskriver stilen deres som klassisk, minimalistisk og clean med naturfarger og planter. Både innredning og fargevalg skal være tidløse, slik at en slipper å måtte endre på noe, forteller hun.

– Det er mye bedre å bruke litt tid på å finne nøyaktig det en ønsker seg enn å sløse penger på mellomløsninger. Derfor bruker vi tid på å innrede, sier Jeanett.

Ivar og Jeanett drifter i det daglige klesmerket Urban Pioneers.

Terningkast 7

Jeanett og Ivar flyttet inn i sitt nye hjem før jul 2019. Etter hvert som månedene er gått kan Jeanett og Ivar skrive under på at de trives.

For å si at de er fornøyde med sitt nye hus er bare forbokstaven. Her har de to og hunden Diva det som plommen i egget.

– Hvis jeg forholder meg til Janteloven og prøver å opprettholde et snev av sosial intelligens så sier jeg at huset er blitt veldig fint og at vi er veldig fornøyde, sier Ivar.

– Og hvis du ikke tar hensyn til den sosiale intelligensen?

– Da er dette huset et klokkeklart terningkast 7 selvfølgelig!