Hjem
Siri og Kai ved det nye huset deres i Søgne.

Kai og Siri bygget et nytt hus som de kan bli gamle i

Kai Tobiassen og Siri Stokke fra Søgne vil ikke flytte i leilighet når de blir eldre. Derfor bygget de Idyll vegg i vegg med sin nåværende bolig. Det nye huset leier de ut til de ikke kan gå i trapper mer.

Nesten innerst langs en grusvei på Grøvan i Søgne, på nedsiden av E39, ligger en klynge hus idyllisk plassert i grønne omgivelser ved siden av veien.

I et av husene bor Kai Tobiassen og kona Siri Stokke i et hus Kais foreldre originalt bygget med Hellvik Hus Søgne tilbake i 1984.

Etter hvert som årene gikk flyttet Kais foreldre inn i en leilighet i Søgne sentrum, og Kai og familien hans overtok huset. På nabotomta, hvor det fram til for noen få år siden stod en gammel hytte, har Kai og Siri bygget et helt nytt hus. Også dette huset er bygget av Hellvik Hus Søgne.

– Hytta som stod der var i dårlig forfatning og jeg var ikke så interessert i å kaste bort mer tid og penger på å holde den ved like, forteller Kai.

– I stedet tenkte vi at vi kunne bygge et hus der som vi kan bli gamle i. Hvor vi har alt på et plan og slipper trapper.

Gunstig utleiedel

Dermed ble Kai og Siri eiere av to hus på siden av hverandre. Skilt av en hage med fint uteareal, trær og Kais dyrkekasser fylt med tomatplanter og gulrøtter. Foreløpig er det nye huset, som har både hoveddel og utleiedel, utleid.

– En utleiedel er naturligvis en god måte å ta unna kostnadene på, sier Kai, som jobber med IT hos Hennig Olsen i Kristiansand.

Idyll ble en grei løsning for oss som er lettstelt og praktisk, og som gjør at vi kan bli værende her selv om helsa skulle bli dårligere

Kai Tobiassen

Hos Hennig Olsen jobber også Siri.

– Det nye huset forblir utleid til vi ikke klarer å gå i trapper mer, sier hun og ler.

Det nye og det gamle huset ligger like ved hverandre.

Lettstelt og praktisk

Huset Kai og Siri har bygget er av typen Idyll. Med et bruksareal på rundt 130 m² er Idyll en av de mindre og rimeligere husmodellene fra Hellvik Hus. Likevel har Idyll mer enn nok plass for et godt liv på et plan.

– Jeg har bodd her i området hele livet, og er ikke interessert i å flytte i leilighet. Idyll ble en grei løsning for oss som er lettstelt og praktisk, og som gjør at vi kan bli værende her selv om helsa skulle bli dårligere, sier Kai.

Vi gjorde få endringer på de originale tegningene

Kai Tobiassen

En romslig kombinert stue- og kjøkkenløsning er husets hovedoppholdsrom.  I tillegg har Kai og Siris nye hus to soverom, garderobe og et bad.

Utleiedelen består også av en kombinert stue- og kjøkkenløsning samt et soverom med garderobe og et bad.

– Vi gjorde få endringer på de originale tegningene. Vi endret gulv på badet, men ellers er det meste som Hellvik Hus foreslo, sier Kai.

Fulgte nøye med

Idyll oppdaget Kai etter å ha lett i Hellvik Hus’ huskatalog på nett. Han tok kontakt med Hellvik Hus, fortalte om planene sine og ble godt tatt imot. Dermed ble det også Hellvik Hus som fikk jobben med å bygge det nye huset.

Siden Kai bodde i nabohuset kunne han følge nøye med underveis i byggeprosessen, i tillegg tok han seg av avfallshåndteringen.

– Det var fort gjort for meg å samle bosset, hive det i bilen og ordne det. Jeg er ikke den som spør og graver så mye, men jeg tenkte at snekkerne kan faget sitt og vet hva de holder på med. Og det kunne de, for de var veldig disiplinerte og huset et blitt veldig greit, sier Kai.

Bestill huskatalog