Hjem
Linda Merete og Ole Jan hjemme i Smååsane. Utsikten ned til Venneslafjorden er nydelig.

Linda Merete og Ole Jan bor i et spesialtegnet hus med fantastisk utsikt i Vennesla

Å ivareta utsikten til Venneslafjorden og å lage store, sosiale oppholdsrom var viktig for Ole Jan Moseid og Linda Merete Karlsen da de bygget sitt nye, spesialtegnet hus på Smååsane.

– Utsikten ned til elven appellerer veldig til meg. Hver morgen når jeg står opp er elva det første jeg ser. Når jeg kommer hjem fra jobb på ettermiddagen, er elva det første jeg ser når jeg kommer opp trappa, sier Linda Merete Karlsen.

Sammen med samboeren Ole Jan Moseid bor Linda Merete i en nydelig enebolig på Smååsane i Vennesla, med fantastisk utsikt utover Vennesla sentrum og Venneslafjorden.

Eller elva, som Linda Merete kaller den.

– Ja, vi får mye skryt for utsikten, fortsetter Ole Jan.

Se video fra huset nederst i artikkelen!

Huset sett fra oven.

Åpne rom

Ole Jan og Linda Merete har vært samboere i 9 år, men det var først for et par år siden at de tenkte de skulle bygge noe nytt sammen. Mens Ole Jan har fire barn fra tidligere forhold har Linda Merete to.

Derfor var det viktig for dem å bygge et hus hvor de kunne samle hele familien, selv om ikke alle barna bor hjemme lengre. I tillegg ville de ha plass til å ha venner på besøk.

Vi hadde hørt mye godt om Smååsane, og det gode bomiljøet her

– Vi la hovedvekt på å ha en åpen og romslig stue- og kjøkkenløsning, hvor vi kan stå og lage mat samtidig som vi kan prate med de som er i huset, sier Ole Jan, som til daglig jobber ved Studentsamskipnader i Agder.

Linda Merete jobber som nettverkskoordinator i Vennesla Frivilligsentral.

Flat tomt viktig

At det ble Smååsane for Ole Jan og Linda Merete er ikke helt unaturlig. Ole Jan er oppvokst på gården som er utgangspunkt for det populære boligfeltet, hvor storebroren Endre er grunneier.

– Vi hadde hørt mye godt om Smååsane, og det gode bomiljøet her. Da vi kikket på mulige tomter var det nettopp denne tomten som skilte seg ut. Utsikten var naturligvis en avgjørende faktor, men det var også viktig at tomten var flat slik at det ble enkelt å lage hage og parkering, sier Ole Jan.

Spesialtegnet hus

Huset Ole Jan og Linda Merete har bygget med Hellvik Hus Søgne er spesialtegnet for tomten. Da de kikket gjennom Hellvik Hus sin huskatalog falt de for husmodellen Mynte, men de innså fort at de måtte gjøre noen endringer for at huset skulle passe inn på tomten slik de ønsket seg.

Vi merker at det tar litt tid å bo inn et nytt hus og at et hjem ikke skapes over natta, men vi føler at vi er på god vei

Det var Hellvik Hus behjelpelige med å ordne.

– Mynte er kjempefint, men vi trengte blant annet flere og større vinduer for å ivareta den fantastiske utsikten. I tillegg var det dette med å lage en så åpen stue- og kjøkkenløsning som mulig, derfor ble det noen endringer der, forteller Linda Merete.

Favoritthjørnet

I første etasje er det plassert to soverom, bad, vaskerom, inngangshall og garderobe. I den integrerte garasjen er det i tillegg et teknisk rom og en romslig bod.

I samme etasje er det også en utleiedel med innvendig bod og soverom som gir en fin bi-inntekt for Ole Jan og Linda Merete.

Når en kommer opp trappen fra første til annen etasje blir en umiddelbart møtt av den flotte utsikten, som er ivaretatt så til de grader med de mange store vinduene Ole Jan og Linda Merete fikk tegnet inn i huset.

Den 60 m² store stue- og kjøkkenløsningen er akkurat så åpen og sosial som samboerparet ønsket seg. I det ene hjørnet ved kjøkkenet er en divan plassert.

– Det hjørnet er mitt favorittsted i hele huset. Ja, det er blitt noen kopper med kaffe der, sier Ole Jan.

Ingen hvite vegger

Foruten det store oppholdsrommet har annen etasje også et stort hovedsoverom med garderobe, samt bad og et mindre soverom. Fra hovedsoverommet er det utgang til utestuen og videre ut på en stor terrasse, som naturligvis også nås via stuen.

Å ha hvite vegger var aldri aktuelt for Linda Merete og Ole Jan. Gjennomgående i huset er varme og harmoniske naturfarger som gir veggene en lun følelse.

Belysningen består av spotter innlemmet i taket, som har vist seg å være et godt valg mener de. Vannbåren varme står for oppvarmingen i huset, og flere av husets funksjoner kan styres via mobiltelefonen.

– Vi merker at det tar litt tid å bo inn et nytt hus og at et hjem ikke skapes over natta, men vi føler at vi er på god vei, sier Linda Merete.

Bestill Huskatalog