Hjem
Drømmeboligen til Vigdis og Øyvind Haugmoen har eget «hotellrom».

Tradisjonelt møter moderne med utsikt over Arendal

I en moderne og koselig enebolig med kunstnerisk utsikt over Arendal, nyter ekteparet Vigdis og Øyvind Haugmoen det gode liv.

De har bygget drømmeboligen med en rekke fargerike, myke og lekre elementer – og eget «hotellrom». Paletten er sprekere enn i de fleste moderne boliger, med innslag av persiske tepper, vintage møbler og jærstoler. En kombinasjon som sammen med lyse eikegulv og mørkt interiør, skaper et «hyggelig moderne» hjem, slik Vigdis forklarer det selv.

Boligen har alt av teknologi på plass, som solcellepanel på taket, ulike WiFi tilknytningspunkt, lyssensorer i alle rom og en innebygget robotstøvsuger i kjøkkeninnredningen.

Moderne kjøkken fra Strai.

Sjøen ved sine føtter

Huset ligger 2,4 km fra Arendal sentrum og er bygget på 37 høydemeter, noe som gjør underverker for utsikten.

Like nedfor huset ligger både deres egen båt i båthavna og Løkholmen – en badeplass hvor sydenstemning vekkes til live om sommeren.

«Kikkerten har fått en annen funksjon enn hva den hadde tidligere. Med utsikt mot havet og morgensola som kommer inn, er det som et maleri som forandrer seg fra dag til dag», forteller Øyvind.

Ekteparet nyter utsikten, gangavstand til båten og nærheten til Arendal sentrum.

Hotellrom hjemme

Da de designet huset, var det viktig å skape hotellfølelse på soverommet. Øyvind arvet sengemøblementet fra sine foreldre og hotellrommet ble designet rundt disse.

«Vi tok med målene på møblene til arkitekten i Hellvik Hus Søgne og ba dem tilpasse rommet deretter. Dette gjør at vi har klart å skape den totale hotellopplevelsen. Det eneste som mangler er minikjøleskap og vannkoker for å få et komplett hotellrom», spøker Øyvind.

Deres «hotellrom» er tegnet etter møblene.

Deres «suite» nås ved å gå gjennom badet med dobbel servant og en herlig dusj. Himmelen åpnes når man trer inn i soverommet med vintage møbler malt i krem, og hvor utsikten er både frodig og havblå.

Soverommet har en romslig garderobe, aircondition, TV og glassdør som leder rett ut på terrassen.

Jordnære og miljøvennlige valg

For at huset skulle føles som deres, var det viktig for Vigdis at fargepaletten ble planlagt rundt møbler og kunst de allerede hadde. Hun har hentet inspirasjon fra naturen, persiske tepper og mønster.

«Jeg synes det var viktig at dette hjemmet skulle føles som oss. Jeg vil at folk skal komme inn døra og med en gang forstå at det er vi som bor her», sier Vigdis.

Vigdis og Øyvind har bygget sin moderne boligdrøm.

Selv om de tok med seg en del fra det forrige hjemmet, er det flere nye tilskudd i huset. Noen av møblene er kjøpt rykende ferske fra diverse møbelbutikker, kjøpt brukt på Finn.no eller arvet, og deretter pusset opp.

Balansen mellom gammelt og nytt gir den ellers stilrene boligen varme og kunstneriske innslag.

Utsikt over havet og kort vei til Arendal sentrum.
Boen parkett på alle gulv.

Når det gjelder materialer, har de valgt lokale leverandører i Agder og Rogaland. Kjøkkenet er fra Strai i Kristiansand og Boen parkett flyter sømløst gjennom hele huset. Fokuset har hele tiden vært materialer og møbler av god kvalitet, som begge liker.

Mens Vigdis har stått for fargevalg og interiør, har Øyvind hatt ansvar for elektronikk og funksjonalitet i huset.

«Vi ønsket et funksjonelt hus og utnytte det best mulig. Derfor har vi valgt å ha egen TV-stue nede, slik at utsikten er fokuset i stua oppe», forteller han.

 Boligen er selvforsynt med energi fra solceller på taket, har vannbåren varme og aircondition på soverommet og i stua.

Et moderne hus med koselige innslag.

Falt for Karma

Det gamle huset til ekteparet var i klassisk Sørlandsstil, med hvitt panel på veggene og sprosser på vinduene. Denne gangen gikk de i motsatt retning.

«Vi prøvde først å tegne huset med arkitekt, men ble ikke helt fornøyd. Da fant vi Hellvik Hus sitt Karma og falt for det», sier Vigdis.

«Fleksibiliteten var veldig stor og det var ikke noe problem å gjøre de endringene vi ville ha, som å flytte trappa», legger Øyvind til.

Med blikket rettet mot fremtiden

Huset ser allerede spektakulært ut, med finesser og moderne teknologi, men det gjenstår fremdeles litt arbeid. Utfor vaskerommet skal det komme terrasse med tørkestativ og muligens drivhus, hagen skal bli grønn og frodig, og rundt eiendommen skal det støpes mur.

Så langt er de fornøyd med sin personlige versjon av Karma. «Funksjonene i huset er supre, spesielt at vi kan kjøre rett inn i garasjen. Nedre etasje er til avslapning og rekreasjon, ta imot gjester, ha selskaper og lignende. Oppe er tilknytningen til kjøkkenet god, med arkitekttegnet mathyller inne i matboden. Vi har også et stort vaskerom og gjesterom», sier Øyvind om det han setter mest pris på i det nye hjemmet.

Ekteparet har en stor vennekrets og ser frem til mange sammenkomster i årene fremover. Vigdis har vintermånedene i kikkerten og gleder seg mest til jul i deres nye hjem.

Om det hun liker best med deres nye bolig, sier hun «Det er en glede å komme hjem