Hjem

Hvor mye kan jeg låne til bolig? Sjekk her!

Få enkelt oversikt over hvor mye boliglånet koster deg i måneden.

Har du funnet drømmeboligen og lurer på hvordan du skal finansiere den? Hvor mye du kan låne til bolig?

For de aller fleste er det å kjøpe egen bolig en stor investering, og en må ta opp boliglån.

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvor mye du har råd til å låne, hvor mye du må belage deg på å betale i måneden og hva som lønner seg av fast eller flytende rente.

For å gjøre den jobben enklere har vi i Hellvik Hus inngått et samarbeid med DNB for å hjelpe interesserte boligkjøpere å komme i gang med husdrømmen.

Ved hjelp av DNB og deres lånekalkulator, som enkelt lar deg sjekke alt dette og mere til med bare et par tastetrykk, er det enkelt å finne ut av hva som må til.

– Ser man for eksempel på en bolig til 4 millioner kroner er det vanskelig å vite hva det faktisk kommer til å koste i kroner og øre. Med lånekalkulatoren får du en enkel og grei oversikt over de månedlige utgiftene, sier Erling Levang, banksjef Salgsteam Øst i DNB.

Lånekalkulatoren finner du her!

Fort gjort å bruke kalkulatoren

For å bruke DNBs lånekalkulator er alt du trenger å gjøre å taste inn noen enkle nøkkeltall, som lønn, ønsket lånebeløp, rente og boligens kostnad, og kalkulatoren gir deg kjapt svaret på hvor mye det lånet kommer til å koste deg i måneden.

 Lånekalkulatoren lar deg også teste din låneevne, enten du er enslig eller du er gift og har barn. Her finner du ut hvor mye du kan låne til bolig.

– Er det noe du lurer på er det bare å ta en telefon til oss i DNB. Vi er opptatt av å gi kjappe tilbakemeldinger, fortsetter Levang.

Krav om 15 prosent egenkapital

I dagens marked vil mange kunne oppleve at forskjellen i kostnad på å leie og å eie er liten. Da frister det ofte å kjøpe seg noe eget. Da er det viktig å huske på myndighetenes krav om 15 prosent egenkapital for nedbetalingslån.

Banken kan gi lån som ikke oppfyller kravet, men dette vurderes fortløpende.

– Hvis du ikke har 15 prosent går det an å knytte opp tilleggssikkerhet i annen bolig, for eksempel en hytte. Vi ser også at det blir mer vanlig at foreldre er med som samskyldnere på deler av lånet i en oppstartsfase. Målet er å være mest mulig løsningsorienterte, og vi vurderer hver lånesak individuelt, sier Levang.  

Funnet drømmeboligen? Be din salgsrepresentant tipse DNB om din interesse. Det lokale salgsteamet vil ta kontakt med deg.

Kontakt oss

Ønsker du å bygge eller kjøpe bolig? Ta kontakt så hører du fra oss innen kort tid.