Hjem

Alt du må vite om ferdighytter

En ferdighytte fra Hellvik Hus er en hytte som er utviklet av våre dyktige og erfarne fagfolk, og som er ferdig tegnet og beregnet slik at hytten er klar til å bygges. Alle valgene som er foretatt i en ferdighytte er nøye gjennomtenkt, og i tråd med gjeldende forskrifter.

Hellvik Hus har en rekke arkitekttegnede ferdighytter som alle er spesiallaget for norske forhold, og som passer både på fjellet, i innlandet og ved sjøen. Ferdighyttene, som ofte omtales som kataloghytter, representerer et vidt spekter av stilarter så vel som størrelser.

Forskjell på ferdighytte og nøkkelferdig

Alle ferdighytter fra Hellvik Hus kan kjøpes nøkkelferdig. Kjøper du ikke nøkkelferdig forutsetter en ferdighytte at du som hyttekunde foretar deg noe arbeid selv. Er tomten du skal bygge på byggeklar innbefatter leveransen i en ferdighytte tømmermannsarbeidet, trevareleveransene, miljø og sikkerhet, rørleggerarbeid og elektrikerarbeid.

Utover dette må en ved en ferdighytte gjøre noe egeninnsats, som å legge gulv selv og å male. Heller ikke betongarbeid og utgraving, membran i våtrom eller behandling av kledning inngår i en standard kontrakt på ferdighytte fra Hellvik Hus. Hvis ønskelig kan Hellvik Hus ta disse oppgavene mot et tillegg i prisen, men kjøper en ferdighytte nøkkelferdig inngår alt dette.

Vidsyn

Ferdighytter pris

Som med alle andre byggeprosjekter er prisen på en ferdighytte avhengig av en rekke faktorer, som for eksempel beliggenhet, tilgang til og fra med kjørevei, når på året det bygges og tomtens generelle egenskaper.

Selv om en ferdighytte er ferdig tegnet og beregnet er det fullstendig mulig for deg som hyttekunde å gjøre endringer etter dine behov og ønsker. Noen ganger skyldes dette spesielle behov andre ganger rett og slett fordi du ønsker å sette ditt personlige preg på hytten.

Endringer gjøres enkelt i dialog med Hellvik Hus, men vær obs på at eventuelle endringer også kan medføre prisendring.

Dette påvirker prisen på ferdighytter:

  1. Geografisk beliggenhet
  2. Tomtens generelle egenskaper
  3. Når på året du bygger
  4. Hvor delaktig du vil være

Ferdighytte på fjellet

En av de mest populære ferdighyttene fra Hellvik Hus, som passer godt på fjellet, er Vidsyn. Vidsyn er en flott fjellhytte med mye plass og mange soverom, og som kan fås med eller uten hems.

Ferdighytte ved sjøen

Mens flere av ferdighyttemodellene kan fungere like godt som en hytte ved sjøen som på fjellet, som for eksempel Isrose, er det noen hytter som i stor grad er forbeholdt kysten. Et typisk eksempel på en ferdighytte som er populær i kystnære strøk, er Sjøkant. Sjøkant er elegant hytte i ekte sørlandsstil, med historisk arkitektur.

En annen populær ferdighytte som passer godt ved sjøen, er Havblikk. Havblikk er en moderne hytte som kombinerer naturstein og tre på et elegant vis, og som legger til rette for et koselig uteområde hvor en kan nyte solskinn og fredelige dager ved sjøen.

Krav til ferdighytte

Hellvik Hus har forhandlere over hele landet som bygger hytter etter dine ønsker og krav. Ta kontakt med din nærmeste Hellvik Hus-forhandler for mer informasjon, og for å diskutere muligheter og valg.

Har du en tomt som du er usikker på om det går an å bygge på eller ei er det bare å ta kontakt, så tar vi en uforpliktende tomtebefaring av nettopp din tomt for å kartlegge utfordringer og muligheter for å bygge en ferdighytte.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!