Arkitekttegnet hytte – slik går du fram

En flott, arkitekttegnet hytte er noe mange drømmer om. Med stilfullt design og gode romløsninger som ikke bare er praktiske, men også vakre. Alle hytter fra Hellvik Hus er tegnet av dyktige fagfolk med mange års erfaring.  

– En hytte skal passe overens med omgivelsene rundt. Ikke bare med tanke på utseende, men også med hensyn til materialvalg og funksjonalitet, sier Tomas Westerholm, som er arkitekt og boligutvikler i Hellvik Hus.

Han har tegnet mange av husene og hyttene i Hellvik Hus sin hyttekatalog.

– Fordi en hytte som regel er mindre enn et hus er arealeffektivitet et viktig stikkord når en tegner hytter. Spesielt ettersom hytten er blitt et sted hvor vi ønsker å være sosiale med både venner og familie. Det krever at romløsningene er nøye gjennomtenkte, fortsetter Westerholm.

Arkitekttegnet hytte på fjellet

Hellvik Hus har ferdighytter som passer godt både ved sjøen og på fjellet. På fjellet er den romslige hytten Fjellerke, med sine romslige og smarte romløsninger, et populært valg, det samme er den allsidige hytten Hauketjern, som enkelt kan tilpasses skrånende terreng.

– På en fjellhytte er det behov for å lagre utstyr for alle sesonger, både sykler og ski. Da er det viktig med en god hyttebod. Boden bør planlegges godt på forhånd. For eksempel er det lurt å ha inngang gjennom boden, slik at en kan ta av seg møkkete klær og støvler der uten å måtte gjøre det i hovedentreen, sier Westerholm.

Fjellerke

Arkitekttegnet hytte ved sjøen

Om du er interessert i en hytte ved sjøen er det også flere gode muligheter, for eksempel den moderne og lyse hytten Havblikk. Med Havblikk kan en enkelt lage en herlig uteplass ettersom hytter går i vinkel. En annen hytte som passer godt ved sjøen, er Lanterne. Lanterne er en moderne hytte med store vindusflater i front som garantert vil bli lagt merke til.

– Generelt kommer det litt på rommene hvor store vinduer en kan ha. Vindusflatene må plasseres i henhold til omgivelsene, samtidig må en tenke på hvor mye innsyn en får, sier Westerholm.

Lanterne

Mulighet for skreddersøm

Ønsker du å bygge din helt egen, spesielle hytte, kan Hellvik Hus også hjelpe deg med spesialtegnede hytter akkurat slik du ønsker de.

Familien Lilleberg benyttet seg av denne muligheten da de rev sin gamle hytte på Sørlandet, for å erstatte den med en ny. Hellvik Hus Arendal fikk jobben med å gi den vakre tomta et familieparadis, med en hytte som både var funksjonell og eksklusiv. Blant valgte familien Lilleberg det eksklusive trematerialet sedertre fra kanadisk redwood som kledning

Hytta i Espeviga kan du lese mer om her!

Realiser drømmen om arkitekttegnet hytte med Hellvik Hus

Vil du se flere av Hellvik Hus sine ferdighytter kan du få en komplett oversikt her. Vi har arkitekttegnede hytter som passer i alle størrelser og stilarter, fra en moderne hytte slik som funkishytter, til tradisjonelle sørlandshytter. Alle hyttene kan fås med egne spesialtilpasninger, om du ønsker.

Hvis du ønsker en helt unik, spesialtegnet hytte er det også fullt mulig.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!