Funkishytte – flere veier til hyttedrømmen

Drømmer du om å kjøpe funkishytte? I denne artikkelen viser vi frem ulike hyttemodeller og størrelser. Les mer om og se bilder av funkishyttene her.

Med sine utradisjonelle takformer, store flater og rene linjer med mye glass og store vinduer er funkishusene blitt populære i Norge. I kjernen av et funkishus ligger en god, funksjonell planløsning og et vedlikeholdvennlig ytre.

Likevel er funkishusene vel så kjente for å ha spenstig utseende som er utfordrende for sansene. De samme prinsippene er overført til hytte- og fritidsbolig-verdenen, hvor også funkishyttene har blitt populære.

– En god funkishytte har løsninger som spiller på lag med tomtens karakter.  Den ivaretar både solforhold, utsikt og klimatiske forhold på en god måte, hvor gjerne utseendet også skal vekke oppsikt. Ikke minst i materialbruken, sier Paul Hein Haneferd, salgssjef hos Hellvik Hus Hellvik.

Tilrettelegger og veileder

Leter en etter inspirasjon på sosiale medier, i boligmagasiner og på TV, vil en finne mye spennende.

Den inspirasjonen er det mange tar med seg når de skal bygge hytte.

– Ettersom hytta ikke er hverdagsbolig tror jeg mange tør å være litt mer kreative med hytta enn med huset. Ønsker en å ha en litt spesiell atmosfære og å gjøre noe helt egent ut av tomta, velger en ofte funkishytte. Hos oss merker vi at flere av kundene i større grad enn tidligere har mange ideer og ønsker om hvordan huset eller hytta skal skille seg ut. Da hjelper vi til med å veilede og tilrettelegge slik at disse tankene kan bli en realitet, sier Haneferd.

Tilpasse hytta til tomten

For å finne de beste løsningene når du skal velge type og stil på funkishytta er det viktig å huske på at hytta skal spille på lag med tomt og terreng. Uansett hvilken stil en velger å gå for, må løsningene være gode.

– Vi skreddersyr hytter etter kundens ønsker, men samtidig hadde vi ikke gjort jobben vår som rådgivere om vi ikke hadde optimalisert innspillene vi får fra kundene. Ofte er det helt nødvendig å gjøre forbedringer på bakgrunn av tomtens utforming, andre ganger glemmer en å tenke på faktorer som solforhold og utsikt. En må ikke la stilvalg gå i veien for de gode løsningene, understreker Haneferd.

Skreddersydd funkishytte med takterrasse

Blar du gjennom Hellvik Hus sine funkishyttemodeller vil du finne mye flott, men har du egne ønsker og forandringer du ønsker for at hytta skal bli ekstra spesiell er det fullt mulig.

Hellvik Hus tilbyr skreddersøm til alle ferdighytter og ferdighus.

– Er du for eksempel på jakt etter takterrasse er det fullt mulig å få til. De fleste hus og hytter med flate tak kan tilpasses med takterrasse der det er ønskelig og hensiktsmessig. Typisk er takterrasse noe vi bygger der det er små tomter med lite mulighet for uteplass på bakkeplan, eller det er lite utsikt eller dårlige solforhold på bakkeplan, sier Haneferd.

Funkishytte ved sjøen

Skal du bygge ny hytte ved sjøen? Og er på jakt etter en funkisinspirert hytte som passer inn i landskapet har vi i Hellvik Hus flere muligheter til deg.

Hyttemodellen Lanterne er en innholdsrik, hypermoderne hytte som utnytter kvadratmeterne godt og som glir inn i terrenget. Sandstrand er en annen flott funkishytte som passer godt ved sjøen.

– Sandstrand er en spennende fritidsbolig med alt på en flate, store takoverbygg og med gode uteplasser. Mye glass og store skyvedører, som gir direkte utgang fra flere av soverommene, sørger for at en kan starte morgenen med å spasere rett ut på terrassen fra soverommet. Den store stuen med vinduer ivaretar utsikten, sier Haneferd.

En annen funkis-lignende hytte han trekker fram som fungerer godt ved sjøen, er Sønnavind.

– Sønnavind er ikke nødvendigvis funkis i visuell forstand, men det er virkelig en spesiell, arkitekttegnet hytte som er designet for å passe inn i terrenget. I tillegg til det sentrerte kjøkkenplanet har Sønnavind hele tre andre plan man kan bevege seg opp og ned på. For en tomt med skrått terreng er Sønnavind perfekt utformet for å gjøre minst mulig inngrep i terrenget, sier Haneferd.

På utkikk etter liten funkishytte?

Mens Lanterne er en middels stor hytte med sine 64m² har Hellvik Hus også muligheter for deg som ønsker deg en liten funkishytte. 

Vårknopp er en minimalistisk, moderne hytte på 31m² med to soverom som hjelper deg å dyrke det enkle hyttelivet.

Prisen står også i stil med størrelsen, noe som sørger for at Vårknopp gjør hyttedrømmen mulig for de aller fleste.

Se våre ferdighytter.

Kontakt oss

Ta kontakt!