Hjem
Skal du bygge hytte selv? Her har du en av våre ferdighytter Moment.

Har jeg lov å bygge hytte selv?

Skal du bygge hytte selv? Da er det noen ting du må tenke over. Det mest åpenbare når man skal bygge hytte selv, er gjerne tomt, pris og størrelse. Andre ting kan være planløsning, oppbevaringsplass, størrelse på vinduer, peis og byggesøknad.

Tilpass hytta til tomten

Det er lov å bygge hytte selv, med da er det viktig å ta hensyn til tomten man har valgt. Det er viktig å tenke på hvordan den er utformet, størrelse, adkomst til og fra vei, utsikt, innsyn og lysforhold. Man må også være obs på støykilder, bebyggelse rundt tomten, reguleringsplaner og hvilke krav som stilles fra kommunen.

Planlegg hytta nøye

Når man har detaljene rundt tomta på plass, er det på tide å finne ut hvilken type hytte man ønsker, hva den skal inneholde, pris og gjennomførelse. Det er viktig å ta hensyn til rammebetingelsene satt av myndighetene. Det vil være lurt å rådføre med en boligkonsulent. Man kan bygge hytten selv, men husk at man trenger fagfolk til å gjøre enkelte jobber, som å legge inn vann og elektrisitet.

Flott utsikt fortjener store vinduer. Når du skal bygge hytte selv, er det viktig å planlegge godt.

Send en byggesøknad

For at man skal kunne bygge hytte selv på en lovlig måte, må man sende byggesøknad til kommunen. Når kommunen har godkjent søknaden, kan byggingen begynne.

Utnytt arealet godt

Dersom man skal bygge hytte selv, er det lurt å planlegge godt slik at hver kvadratmeter blir utnyttet. Kjøkkenet blir ofte et samlingspunkt og man ønsker et praktisk kjøkken som fungerer godt. Ofte er et hyttekjøkken lite i størrelse, og derfor bør man tenke på smarte løsninger for å utnytte det arealet man har.

Dersom man vil ha peis, krever også det god planlegging. Man må tenke på hvor stor peisen skal være, dens funksjon og plassering.

Dersom man skal plassere peisen i et rom hvor man også ønsker å nyte utsikten, må peisen plasseres slik at det ikke blokkerer for vinduene. Få tipsene her.

Hva med å bygge en ferdighytte, hvor planløsningen allerede er tegnet? Her er alt du må vite om ferdighytter.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!