Hvordan finne riktig hytte på fjellet?

Med en hytte på fjellet kan du oppleve på fantastiske naturopplevelser i fredelig natur, med turer, lek og avslapping.

Det er ensbetydende med hyttelivet for oss nordmenn, og det er det som gjør at vi søker til fjellet for å koble av enten det er sommer eller vinter.

– Selv om de fleste kanskje forbinder å ha hytte på fjellet med snø og ski. Så er det mange som elsker fjellet på våren, sommeren og om høsten også. Kanskje er det turmulighetene som er avgjørende, kanskje er det fisket, kanskje er det jakt. Det er uansett naturopplevelser som står i høysetet når det gjelder nordmenns forhold til hytter, sier Anette Oksnes, boligkonsulent hos Hellvik Hus Flekkefjord.

Her kan du lese om hvordan du kan finne riktig hytte.

Hytter på fjellet over hele landet

Hellvik Hus Flekkefjord er en av mange Hellvik Hus-forhandlere som har lang erfaring med å bygge hytter, både på fjellet, i innlandet og ved kysten.

Også på Geilo, i Arendal, på Elverum, i Sauda, på Lillehammer, i Inntrøndelag, på Jæren og i Florø er det Hellvik Hus-forhandlere som har bygget hytter i en årrekke, og har mye kompetanse og erfaring på området.

– Felles for alle Hellvik Hus-forhandlerne er at vi har gode hyttemodeller som er allsidige. Som også kan tilpasses de fleste forhold. Selv om vi kategoriserer noen av hyttene våre som kysthytter (eller hytter ved sjøen) og noen som fjellhytter, kan vi ved enkle grep bygge en fjellhytte ved kysten og omvendt. Det handler bare om å gjøre de riktige tilpasningene. Det får vi enkelt til gjennom å møtes og snakke om behov og ønsker, sier Oksnes.

Leie eller eie?

Vi nordmenn er et av verdens mest hytteelskende folk. Allikevel er det ikke nødvendigvis slik at alle har tilgang til hytte på fjellet. Å bygge hytte krever en vesentlig investering, og det kan være vanskelig å få tak i tomter å bygge på.

Derfor foretrekker noen å leie hytter, eller bruker nettsider som AirBnB. Selv om å leie en hytte kan fungere helt fint, er ikke å leie det samme som å eie.

Det er noe helt eget ved å ha en hytte som er din, hvor du kan ha tingene dine og som du kan benytte nøyaktig når du vil, uansett når på året det er. Felles for alle Hellvik Hus-forhandlerne er at vi har gode hyttemodeller som er allsidige, og som kan tilpasses de fleste forhold.

– Mange lurer også på om de bør renovere sin gamle hytte, eller bygge ny. Det er selvfølgelig fullt mulig å totalrenovere en gammel hytte og få et flott resultat, men det mange ikke tenker på at det fort kan bli like kostbart å renovere en gammel hytte, som å rive den og å bygge en helt ny, sier Paul Hein Haneferd, salgssjef hos Hellvik Hus Hellvik.

– Det er også verdt å merke seg at renovering ofte innebærer mange kompromisser på bakgrunn av hyttas originale tilstand. Ved å bygge nytt får en langt bedre anledning til å oppnå nøyaktig ønsket resultat, uten kompromisser.

Vidsyn

Rive eller bygge ny hytte på fjellet?

Enten det blir rimeligere eller dyrere å bygge ny i stedet for å rive og renovere finnes det finnes mange andre gode grunner til å bygge nytt. Med en ny hytte er en sikret gode, vedlikeholdsvennlige materialer og arealeffektive løsninger. En er sikret godt inneklima, komforten er i orden og verdien ved et eventuelt videresalg er høyere.

En kan også leie ut hytten når en ikke selv har behov for den. Slik reduseres kostnaden ved å eie. Samtidig kan en gå med ønsket om å ha en moderne hytte på fjellet.

I tillegg er en med en ny hytte sikret at hytta er bygget med materialer som krever lite vedlikehold. Dette sørger for at du kan bruke tid på andre ting enn vedlikehold. Velger man en ferdighytte, får man alle de gode kvalitetene med en ny og moderne hytte, uten å bruke tid på tegning. Ferdighytter kan også tilpasses dine behov.

– Samtidig er det viktige å være obs på de eksisterende hyttene i nærheten, og å forholde seg til etablert praksis for hyttebyggingen i ditt nærområde. Det kan for eksempel tenkes at kommunen hvor du skal bygge hytte har spesielle krav for utseende, sier Haneferd.

Han legger til at denne type problemstillinger er ting Hellvik Hus hjelper kunder med å finne ut av.

– I tillegg kan det være lurt å tenke strategisk når det gjelder tidspunkt for byggingen. Selv om du ønsker en hytte som skal benyttes på vinterstid kan det kanskje være fornuftig å bygge den om sommeren, når tilgangen til tomten er enklere.

Kontakt oss

Lurer du på noe?