Hjem

Hytte til salgs ved sjøen – slik finner du den som passer for deg

Drømmer du om en hytte ved sjøen? Denne artikkelen forklarer hvordan du kan skaffe deg en hytte ved sjøen. Les om og se bilder av sjøhytter her.

Sommer og sol, bading, båtliv, fiske og avslapping. Å ha en sin egen hytte ved sjøen er helt fantastisk, spesielt når sommermånedene kommer og gradestokken beveger seg over 20-tallet.

– Norge er et land med varierende klima, noe som gjør at vi setter ekstra stor pris på badeliv og avslapping når sommeren kommer. Da drar vi til hytta, kobler vi ut og nyter følelsen av å ha fri, sier Paul Hein Haneferd, som er salgssjef hos Hellvik Hus Hellvik.

At vi nordmenn liker å dra på hytta er ikke noe nytt. Hytta har vi alltid likt. Den gode følelsen av avkobling og frihet på hytta er noe som gjerne går gjennom generasjoner.

– Mange hytter er familieparadis med mye nostalgi knyttet til seg. De fine opplevelsene vi selv hadde på hytta som barn vil vi gjerne gi videre til våre egne barn, fortsetter Haneferd.

Tilgang til sjøen er viktig

Når en skal kjøpe seg en hytte ved sjøen er det flere faktorer som går igjen hos de fleste. Pris, beliggenhet og størrelse er gjentakende spørsmål. Vi aksepterer gjerne at hytta har en litt mindre størrelse enn huset hjemme, men et tilstrekkelig antall soveplasser, utsikt og nærhet til tur- og bademuligheter er viktig.

– Fordi bading og båtliv er en så sentral del av å ha hytte ved sjøen, er tilgang til sjøen helt avgjørende for de fleste. Mange drømmer om hytte med egen strandlinje, men det blir fort meget kostbart. Heldigvis har vi allemannsretten i Norge, og de fleste steder er det mulig å kjøpe eller leie en båtplass. I tillegg er utsikt viktig. Å sitte med kaffekoppen på hytta og finne roen mens en ser utover sjøen er noe mange ivrer etter, sier Haneferd.

Flotte hytter ved sjøen til salgs

Hellvik Hus har flere hytter og hyttetomter ved sjøen til salgs. Hos Haneferd på Hellvik har de nå flotte sydvendte hytter i Grødevigen klare for markedet.

Utsikten til Sandvigen, Seilerhytta, Merdø, Havsøya og begge Torungene er fantastisk. Fra stuevinduet får en med seg alt som foregår i skjærgården, mens badeplasser og svaberg ligger bare minutters gange unna.

– Hyttene er ferdig prosjektert og klare for byggestart. Dette er selvfølgelig høystandard tomter, med vei, vann, kloakk og strøm, sier Haneferd.

Litt lengre vest for Arendal har Hellvik Hus Flekkefjord utsiktstomter til salgs i Åna-Sira og på Andabeløy, og Hellvik Hus Søgne har sjønære utsiktstomter til salgs på Kileneset ti minutters kjøring fra Søgne sentrum.

Bor du lengre nord i landet, har Hellvik Hus på Finnsnes naturskjønne tomter på Dragøy i Troms.

– Mange lurer på om de skal kjøpe ny hytte, eller pusse opp eller renovere en gammel hytte. Ofte velger man å rive samt å gå for en ferdighytte. Da får man et bygg som etterlever dagens standard, og hvor alt fra romløsning til inneklima er etter dagens standard. Renoverer du en gammel hytte ender du ofte opp med det samme gamle i ny drakt, men til en ganske høy pris, sier Haneferd.

Bygge hytte ved sjøen

Vil du bygge ny hytte har Hellvik Hus en rekke flotte ferdighytter du kan velge mellom som passer godt ved sjøen. For eksempel er Strandnellik og Sjøkant er tradisjonelle kysthytter som kan tilpasses og justeres med enkle grep. Disse hyttene passer inn nærmest hvor som helst langs hele kysten.

– Vi er veldig fleksible når det gjelder skreddersøm og dine ønsker som kunde. Ofte er det nødvendig med skreddersøm av praktiske årsaker, som at hytten må tilpasses en skrånende tomt, men har du ønsker knyttet til for eksempel utsikt og solforhold er det bare å ta kontakt. Vi finner alltid en løsning, sier Haneferd, og legger til at alle hytter selvfølgelig også kan leveres nøkkelferdig.

En annen hytte han trekker fram er Isrose. Selv om navnet tilsier at hytta kanskje passer best som vinterhytte, har Isrose en rekke kvaliteter som også passer godt ved sjøen.

Isrose er en fantastisk hytte med mye glass og lys, og en god løsning for hems som utnytter utsiktmulighetene via skråvinduer i front. Isrose passer like godt ved kysten som på fjellet, sier Haneferd.

Funkishytte ved sjøen

Er du interessert i å bygge funkishytte ved sjøen, er Lanterne en spennende og moderne hytte. Er du på jakt etter en liten hytte med akkurat det du trenger? Da er Skala et godt alternativ for et stille og rolig hytteliv.

Kontakt oss

Lurer du på noe?