Hjem

Hyttemodeller fra Hellvik Hus

Hellvik Hus tilbyr en rekke hyttemodeller i forskjellige størrelser og stiler som passer både på fjellet og ved sjøen. Liker du en av modellene, men ønsker å gjøre noen endringer, er det fullt mulig. Alle hyttemodellene kan nemlig tilpasses dine ønsker og behov.

– Ofte er det faktisk helt nødvendig å gjøre endringer av både praktiske og estetiske årsaker. Dette kan skyldes for eksempel tomtens egenskaper, solforhold og utsikt. Det viktigste er at hytten fungerer optimalt på nettopp din tomt, sier Paul Hein Haneferd, salgssjef hos Hellvik Hus Hellvik.

Han legger til at det også er mulig å få spesialtegnet hytter utenom vår hyttekatalog også.

Spesialtegnet hytte til Familien Steinsland

Før du velger en hyttemodell

Er du interessert i å bygge hytte, men ikke har anledning til å gjøre noe egeninnsats?

Da kan det være lurt å kjøpe en nøkkelferdig hytte.

Ofte er nøkkelferdig en spesielt gunstig løsning for hyttekjøpere, ettersom en kanskje ikke bor i nærheten av stedet en bygger på.

– Ved nøkkelferdig tar vi et større totalansvar for både byggeprosessen underveis og sluttresultatet. Som kunde slipper en færre aktører å forholde seg til, og en slipper å ta færre beslutninger underveis. Erfaringen vår er at kunder som har mindre ansvar og egeninnsats er enda mer tilfredse med hele byggeprosessen, sier Haneferd.

Har du en tomt du ønsker å bygge en nøkkelferdig hytte på er det likevel viktig å ha tenkt gjennom en del aspekter ved tomten.

Det viktigste er tilgjengeligheten til tomten, riggplass og parkeringsmuligheter, samt godkjent vann, kloakk og – ikke minst – strømnett.

– En kan selvfølgelig bygge nøkkelferdig uten dette, men det medfører gjerne en del utfordringer som en må løse spesielt i henhold til situasjonen på stedet. For eksempel kan det bli nødvendig med transport med helikopter eller båt, sier Haneferd.

Dette bør du tenke på

Enten du bygger hytte ved sjøen eller en fjellhytte er utsikt og solforhold viktig. At hytta skal være praktisk og funksjonell er også viktig uansett hvor du bygger, men på fjellet er det ekstra lurt å tenke på at hytten skal være praktisk og funksjonell også når det er mye snø.

– En tidlig tomtebefaring med en boligkonsulent og en maskinentreprenør for å gjøre de riktige avklaringene knyttet til terrengutforming og hytteplassering er gull verdt, sier Haneferd.

I tillegg er det viktig å finne ut av eventuelle kommunale retningslinjer for arkitektur og utseende, spesielt om en vurderer å kjøpe tomt.

– Hvilke muligheter man har på tomten man vurderer å kjøpe er det alltid lurt å sjekke med en boligkonsulent hos oss, fortsetter han.

Hyttemodeller ved sjøen og på fjellet

Hellvik Hus har en rekke flotte arkitekttegnede hyttemodeller som passer både på fjellet og ved sjøen.

Noen av hyttemodellene som i utgangspunktet framstår som fjellhytter kan like gjerne bygges ved sjøen, og omvendt.

Et eksempel på det er Isrose, som i utgangspunktet framstår som en fjellhytte.

– Isrose er en fantastisk hytte som ikke må misforstås på bakgrunn av navnet. Den kan fungere både som fjellhytte og som en hytte ved sjøen. Isrose har mye glass og lys, og en god hemsløsning som utnytter utsiktsmulighetene via skråvinduer i fronten, sier Haneferd.

Strandnellik og Sjøkant er to hyttemodeller som kan tilpasses og justeres med enkle grep, og som derfor kan passe inn nærmest hvor som helst langs hele kysten.

På fjellet er hyttene Hauketjern og Stjerneklart meget anvendelige og kan tilpasses alle terrengtyper. Hauketjern er en moderne hytte, og Stjerneklart er en allsidig og romslig fjellhytte.

Alle Hellvik Hus sine flotte hyttemodeller finner du her. Finner du noe du liker er det bare å ta kontakt med din nærmeste Hellvik Hus-forhandler, så hjelper vi deg med å realisere din hyttedrøm!

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!