Hjem

Moderne hytte på fjellet – disse vil vi ha

En moderne hytte på fjellet er med sine rene, stramme linjer og store vindusflater flott å se på visuelt, og den krever lite arbeid med tanke på vedlikehold.

Når man drømmer om en moderne hytte på fjellet er det som regel snøen som frister. Da er det viktig at hytta har plass til alt av utstyr, gjerne for flere sesonger, og nok plass til overnatting. Det betyr at funksjonalitet er et nøkkelord for hytter på fjellet, sier Anette Oksnes, boligkonsulent hos Hellvik Hus Flekkefjord.

Praktiske løsninger

Når en drar på hytta drar en for å slappe av, for å kose seg og for å tilbringe kvalitetstid med familie og venner, forteller Oksnes, ikke for å kontinuerlig måtte arbeide for å holde hytta i stand. I stedet for å være et fristed fra hverdagen, med avslapping, kos og lek i snøen, fører kontinuerlig vedlikehold til at hytta kan bli en jobb nummer to.

En moderne hytte, som er bygget med moderne materialer og benytter praktiske løsninger, krever lite arbeid og er derfor ideell som fjellhytte. Funksjonalitet er et nøkkelord for hytter på fjellet.

– Vi ser at ferdigbehandlede produkter i tre er førstevalget for moderne hytter, for eksempel kledning i royal impregnering. Fordelen med slike produkter er at de har lang levetid med lite vedlikehold. En annen ting som er bra med disse produktene, er at fargene er naturlige. De moderne hyttene blir derfor ikke fremmedelement i terrenget, sier Oksnes.

Bestselgende moderne hytte på fjellet

Hellvik Hus tilbyr en rekke hyttemodeller godt egnet for fjellet innen de fleste stilarter, inkludert moderne hytter.

–En av mine favoritter er Hauketjern. Jeg liker de stramme linjene den har, samtidig som den har en tradisjonell takform, sier Oksnes og legger til at Hauketjern har mange har kvaliteter som er viktige på fjellet, som romsligheten og lagringsplassen.

Hauketjern

Allsidige og moderne hytter

Alle hyttene fra Hellvik Hus er svært allsidige og mange av dem kan enkelt tilpasses både terreng og stilart. For eksempel er det fullt mulig å få mer tradisjonelle hytter i en ny, moderne utgave.

– Tar vi utgangspunkt i en tradisjonell hytte, men velger en annen taktekking, bruker noen andre søyler, fjerner sprossene og velger en stående kledning får vi en helt annen hytte stilmessig. Da har vi forhandlet den tradisjonelle hytten til en moderne hytte, kun ved å endre på estetiske detaljer, sier Oksnes.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!