Moderne hytter som passer både til fjells og ved sjø

Drømmer du om å skaffe deg en moderne hytte ved sjøen eller på fjellet? I denne artikkelen viser vi frem forskjellige moderne hytter. Les mer om dem, og se bilder av hyttene her.

Moderne hytter er hytter som rent visuelt skiller seg fra de tradisjonelle hyttene med nyere materialbruk, gjerne skråvinduer og vedlikeholdsvennlige kledningmateriale, stein- eller mursteinfasader og store glassfelt. Innendørs er interiøret preget av moderne trender og farger.

– Spesielt er det blandingen av materialer som ofte kjennetegner moderne hytter. Mange ønsker for eksempel å forblende deler av ytterveggen med stein, slik som på hyttemodellene Vidsyn og Havblikk, sier Anette Oksnes, boligkonsulent hos Hellvik Hus Flekkefjord.

– Men uansett hvilke materialer en velger skal moderne hytter være praktisk, med lite vedlikehold. I en moderne hytte er det kos og samvær som gjelder, fortsetter hun.

Moderne hytte ved sjøen

Hellvik Hus har en rekke moderne hyttemodeller som passer fint ved sjøen, både i store og små størrelser. Havblikk er en moderne hyttemodell, med lyse og trivelige rom og utradisjonelle planløsninger som sørger for en luftig romfølelse.

– Havblikk er en hytte jeg har stor sans for. Den er innholdsrik, har en takform som sklir inn i et typisk norsk terreng og den er enkel å lage uteplass til ettersom den går i vinkel, sier Oksnes.

Med et bruksareal på i underkant av 80 m² er Havblikk en romslig hyttemodell. En hytte som er laget for å være kompakt samtidig som den utnytter hver kvadratmeter til det fulle, er Vårknopp. Med et bruksareal på omtrent 31 m² er Vårknopp en liten hytte med akkurat det du trenger.

– Vårknopp er favoritten min. Jeg elsker detaljene utvendig, med store glassflater, platekledning sammen med stående tre-kledning og spileelementet som prikken over i-en. Vårknopp er en hytte ment for å være i ett med naturen, og den passer like godt som en hytte ved sjøen som på fjellet. «Compact living» er et begrep jeg tror flere og flere vil omfavne, og da er denne hytten midt i blinken, sier Oksnes

Moderne hytte på fjellet

På kysten er det som regel tilgang til sjøen og utsikt som er viktige faktorer når man skal bygge hytte. På fjellet er det som regel snøen som er det store trekkplasteret. For selv om det er mange som liker fjellet gjennom alle sesongene, med fisking, turer og andre naturopplevelser, stiller de fleste krav om at området en bygger i er snøsikkert.

– En hytte på fjellet må derfor være funksjonell. Å tråkke gjennom små dammer i gangen på vei til badet er ikke å trakte etter. Smarte romløsninger som utnytter arealene er derfor viktig, sier Oksnes, og trekker fram Fjellerke som et eksempel.

Fjellerke er en romslig hytte med store vindusflater som lar deg nyte naturen fra stuen. Det er en hytte som passer godt til en aktiv familie.

– Fjellerke har to bad, hvorav det ene er kombinert bad og vaskerom med direkte tilgang fra entreen. Det er en genial løsning som lar småtasser gå på toalettet uten å kle av seg alt, samtidig som våte sko og vått tøy kan settes i fra seg på vaskerommet til tørk. Skulle badet bli bløtt har man uansett et annet bad som er fritt for vannsøl, sier Oksnes.

En annen hytte som passer godt på fjellet er Hauketjern, som med sine stramme linjer glir godt inn i de fleste omgivelser. Vinkelen gir et lunt uteområde, og den kan tilpasses et skrånende terreng.

– Det som er fint med hyttene fra Hellvik Hus er at de er allsidige. Med riktig kledning- og fargevalg kan en fjellhytte passe utmerket ved sjøen, og omvendt, sier Oksnes.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!