Hjem
Irene Amdal og Leif Grannes har bygget hyttedrømmen i Farsund. En moderne hytte innredet i lune farger, med fantastisk utsikt over fjorden.

Skandinavisk minimalisme på toppen

Farsund – den tredje sørligste kommunen i Norge, byr på kystliv og er spekket av aktiviteter for spreke familier. Det har familien til Irene Amdal og Leif Grannes oppdaget. De har bygget en moderne hytte med fantastisk utsikt over fjorden.

Den smale sideveien opp mot hyttefeltet er omgitt av friske, grønne trær. Strake veien frem og til venstre ligger den moderne hytta til Irene og Leif.

Inngangspartiet hinter til det som venter rundt hjørnet. Vegger og tak er malt i en lun grønnfarge, lyse eikegulv går gjennom hele hytta og den moderne, gjennomførte stilen skaper en innbydende atmosfære. Hytta åpnes opp i stue- og kjøkkenområdet, hvor store vinduer rammer inn utsikten mot fjorden.

Vegger og tak er malt i en lun grønnfarge som Irene oppdaget i en møbelbutikk.

På det moderne kjøkkenet sippes det kaffe ved siden av et Espresso Martini duftlys – en velduftende detalj som også er å finne i TV-stua. Dekoren er minimal og inspirert av naturen – som trefugler, gåsunger og grønne planter. På gjestetoalettet er «Farsund» rammet inn under vinduet.

Hytta har blant annet tre soverom, et fullverdig bad, et gjestetoalett, to stuer, et stilrent sort kjøkken, en romslig gang, vaskerom og bod.

På utsiden av stua finner man en vinklet terrasse som spisser seg rett ut mot fjorden.

Godt tilbakelent i sofaen, forteller ekteparet fra Sola om hyttereisen. Da de fant drømmetomta i Farsund, var valget allerede klart. Hytta skulle være moderne og den skulle være fra Hellvik Hus.


Med kjærlighet for Farsund

Irene og Leif traff hverandre da de var 22 og 21 år gamle, og har holdt sammen siden. I dag har de to aktive gutter på 13 og 16 år.

Familien på fire fikk smaken for Norgesferie da de leide hus i Mandal, og begynte etter hvert jakten på hyttetomt. Farsund har lenge vært et favorittsted og da tomta de sitter på i dag ble oppdaget, falt de pladask for utsikten og nærheten til sjøen.

«Guttene våre er glade i å være på sjøen og fiske», sier Leif, som sammen med sin familie nyter aktive dager på hytta.

Selv om de kun har hatt hytta i ett år, har de likevel rukket både å ferdigstille den og skape noen gode minner.

«Det har vært mye opparbeiding av tomt og bygging av terrasse, beising og bæring av møbler, men det har vært et innholdsrikt år», sier Irene og legger til at de har spilt en del ballspill i hagen, tatt turer inn til Farsund sentrum og gått turer i nærområdet.

Motsatt av hjemme

Hjemme på Sola bor de i et tre etasjers hus, hvor fargene for det meste går i hvitt. På hytta ville de ha mindre vedlikehold og gå bort fra det klassiske hvite.

«Vi hadde veldig lyst på en moderne hytte med litt andre fargevalg», sier Leif.

Hytta er på ett plan og har en gjennomgående fargepalett med sort, eik, grønt og brunt. Den har en rekke moderne innslag, som taklamper i kobber, fotokunst og stilrene møbler.

Den moderne hytta har en gjennomgående fargepalett bestående av grønt, brunt, eik og sort.

Grønnfargen som er malt på alle vegger og i tak, oppdaget Irene i en møbelbutikk.

«Da satte vi armer og bein til verks for å finne ut hvilken farge det var. Folk trodde jo vi var galne da vi bestemte oss for å ha samme farge i taket som på veggene, men det har vi ikke angret på et sekund,» sier Irene om sitt utradisjonelle fargevalg.

Treff på første forsøk

For å få hytta akkurat slik de ville ha den, ba ekteparet Hellvik Hus om å tegne den tilpasset deres behov.

«Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Hellvik Hus. Både prosessen og resultatet ble veldig bra,» sier Leif.

«De traff på første forsøk med en liten endring på noen rom – ellers har vi ikke gjort endringer. Det viser bare hvor godt de har gått i dybden for å bli kjent med oss og forså hva vi ville ha. Absolutt en leverandør å anbefale videre», sier Irene.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!