Lisa trives i Smååsane.

– Smååsane er min plass. Det er her jeg vil bo!

Da Lisa Lunde og barna skulle flytte fra en stor enebolig til noe mindre var det ikke aktuelt å kjøpe noe annet sted enn i nettopp Smååsane.

– Da jeg skulle flytte kontaktet jeg velforeningen og forhørte meg om det var noe tilgjengelig i Smååsane. De tipset meg om denne firemannsboligen. Ikke lenge etter kjøpte jeg.

Lisa Lunde (40) fra Harstad sitter i sofaen i leiligheten sin øverst på Smååsane i Vennesla og forteller om hvorfor hun valgte å bo i nettopp Smååsane i en bolig bygget av Hellvik Hus Søgne. Mens Lisa snakker kommer hunden Tinka (11) tuslende forbi på stuegulvet.

Selv om Tinka begynner å bli gammel er hun fortsatt mulig å få med seg ut dørene for en tur i nærområdet. For turer blir det. Hver eneste dag.

– Jeg er litt rastløs, og klarer ikke å være inne en hel dag. Derfor er det veldig kjekt at det er så mange fine turmuligheter her på Smååsane. Som Lysløypa, Tømmerrenna, Fjordparken og Strandstien, sier Lisa, som til daglig jobber som tannhelsesekretær i Kristiansand.

Ble værende i Smååsane

Lisa og Tinka bor i leiligheten på Smååsane sammen med barna Casper (11) og Tilly (14).

Da Lisa først flyttet til Smååsane for noen år siden var det til en enebolig litt lengre ned i feltet, men et samlivsbrudd gjorde at hun måtte se seg om etter noe nytt.

Nå som hun var alene måtte hun ha noe som var overkommelig økonomisk, men som samtidig hadde nok plass og som hadde kort vei til skole og venner for barna. Og så måtte det bli Smååsane.

– Barna trives veldig godt her. Med venner og skole så nære var det egentlig ikke et spørsmål om å bo et annet sted enn her, forteller Lisa.

Lisa bor øverst på Smååsane.

Mye for pengene

Leiligheten i firemannsboligen øverst på Smååsane kjøpte Lisa høsten 2019.

Selv om leiligheten naturligvis er mindre enn en enebolig, har leiligheten på 65 m² nok plass for Lisa og barna.

Den kombinerte stue- og kjøkkenløsningen på omtrent 30 m² fungerer som leilighetens oppholdsområde og har nok plass både til en romslig sofa og et spisebord.

Jeg er litt rastløs, og klarer ikke å være inne en hel dag. Derfor er det veldig kjekt at det er så mange fine turmuligheter her på Smååsane

Lisa Lunde

Fra balkongen har Lisa utsikt utover resten av feltet og ned mot Vennesla sentrum.

I utgangspunktet har leiligheten to soverom på henholdsvis 12,7 m² og 7 m², men den innvendige boden kan også benyttes som soverom – noe Lisa også gjør.

– Det er klart at jeg fra tidligere var vant med å bo i et større hus, men ettersom jeg måtte finne noe rimelig som ga mye bolig for pengene var dette en god løsning. Badet er stort noe som er veldig greit, det samme er den utvendige boden, sier Lisa.

Daglige turer

Da hun var yngre stod Lisa mye på snøbrett og ski, men snøforholdene i Vennesla er på langt nær så gode som i Harstad og det er langt mellom alpinbakkene.

Derfor gir turene i nærområdet kjærkommen trim og frisk luft, både for Lisa og for Tinka. Grytidlig hver morgen før jobb går de Lysløypa, noen hundre meter i fra leiligheten, sammen.

Morgenrunden tar gjerne 45 minutter, og gir en kanonstart på dagen.

– Det er kanskje bedre snøforhold i nord, men her i sør er det til gjengjeld mye bedre vær!

Lisa på tur med hunden Tinka.

Kontakt oss