Hjem
Edina (t.v) og Mona hjemme i Froland.

Etter flere år i Sandnes flyttet ekteparet Mona og Edina til en ny enebolig i Froland

Selv om hun aldri hadde trodd hun skulle bo i Froland, er det akkurat det Edina Halleland og kona Mona har valgt å gjøre. Det valget angrer de ikke på.

Hjemme hos Mona Johansen Helleland og Edina Hagane Halleland i Froland venter ekteparet i spenning på at et nytt familiemedlem skal komme til verden.

Lille Lykke skal snart bli en del av familien, og i påvente av det det nye familiemedlemmet har Mona og Edina flyttet fra en eldre rekkebolig i Sandnes til en større enebolig i Froland. Både for å få mer plass, og for å komme nærmere Edinas familie.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle flytte til Froland, men da vi oppdaget annonsen for denne boligen på nett tenkte vi: «Hvorfor ikke bare kjøre innom?». Det gjorde vi, og vi likte hele området veldig godt. Så da gikk det som det gikk, sier Edina og ler.

Huset de to kjøpte ble bygget av Hellvik Hus Arendal.

Tilbake til Sørlandet

Mens Edina selv er fra Sørlandet, er kona Mona fra Sandnes. Etter mange år i Rogaland var det på tide å komme seg sørover igjen, tenkte de to. Spesielt ettersom de har mange venner i Kristiansand, etter å ha bodd også der en periode.

– Vi er veldig glade i besøk. I Sandnes hadde vi ikke så mye plass, men her har vi gjesterom og kan ha overnattingsgjester uten at det er noe problem. Det er veldig kjekt, sier Mona.

At nabolaget er barnevennlig med lekeplass og lite gjennomgangstrafikk er også noe Mona og Edina setter stor pris på.

– Dette er et fint sted å vokse opp, sier Edina.

Mona og Edina trives i nabolaget i Froland.

Trapp fra Hagen

Ettersom Mona og Edina valgte å kjøpe en prosjektert bolig av Hellvik Hus Arendal, var ikke huset bygget når de kjøpte det. Dermed kunne ekteparet være med å ta en rekke valg underveis i prosessen.

Trappen i huset er levert av Hagen, og er åpen med mørke trinn. Gulvet er levert av Pergo.

Dører fra Swedoor

Dørene både innvendig og utvendig er levert av JeldWen Swedoor. Innerdørene er av typen Compact 04N. De er massivt formpresset og har en lydreduserende konstruksjon med dempelist i karmen.

– Selv om vi ikke akkurat smeller med dørene så mye, er vi veldig fornøyde med støydempingen. Den gir et behagelig lydnivå mellom rommene, spesielt om en av oss ser på TV og den andre har lagt seg, sier Edina.

Den hvite inngangsdøren til Mona og Edinas hjem i Froland er fra Advance Line Character-serien, og heter Tower.

Innerdører fra Swedoor.

Kledning fra Talgø MøreTre

Kledningen er royalimpregnert og levert av Talgø MøreTre. Denne type kledning er svært vedlikeholdsvennlig. Etter hvert som årene går vil fargen utvikle seg sammen med den naturlige gråningen i treet.

– Ikke bare er den vedlikeholdsvennlig, den ser også veldig fin ut, sier Edina.

– I tillegg er det ingen av oss som er veldig glade i å pusse og male, så vi er veldig fornøyde med at det er en vedlikeholdsvennlig kledning, fortsetter Mona.

Kledning fra Talgø MøreTre.

Vedlikeholdsvennlig er også taksteinen, som er levert av Icopal Monier og er av typen Protector.

– Fargen passet godt overens med boligen ellers, sier Mona.

God oppfølging

Selv om både Mona og Edina trives godt i det nye huset er det alltids nye arbeidsoppgaver og planer som ligger og venter på dem. Når de har lyst og tid. Tanken er å utbedre uteområdene og blant annet lage terrasse.

Men først må de «bo inn» huset, og ønske velkommen sitt nye familiemedlem.

– Det var mange valg å ta underveis, men Hellvik Hus fulgte oss opp underveis og svarte på alle spørsmålene vi hadde. Vi er veldig fornøyde med hvordan det har blitt, og vi trives godt, sier Edina.

Mona og Edina (fra venstre) sammen med boligkonsulent Agnar Jordåen og byggeleder Christer Rasmussen.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!