Ferdighusmodellen Herskapelig

6 gode grunner til å bygge nytt hus

Å kjøpe hus er en stor investering for de fleste. Derfor er det fornuftig å tenke grundig gjennom hvilken bolig man ønsker seg, og hvilke ulike valg man har.

Når en skal finne seg et nytt sted å bo er ofte spørsmålet om en skal bygge nytt hus, eller om en skal kjøpe brukt.

Ifølge Forbrukerrådet opplever hver fjerde bruktboligkjøper grunn til å klage etter bolighandel. Derfor anbefales boligkjøpere alltid å vurdere nytt når de skal kjøpe bolig.

Her er 6 gode grunner til å bygge nytt hus:

1. Standard

En ny bolig har høyere teknisk standard enn eldre boliger, noe som sikrer både komfort og trivsel. Bygger du nytt får du være med fra starten av, ta valg underveis og dermed få hjemmet slik du ønsker deg.

2. Kostnad

Når du kjøper ny bolig er prisen gitt, og du slipper hektiske budrunder. Ved kjøp av brukt bolig må en ofte belage seg på noe oppussing.

Da kan man aldri være sikker på hva den totale kostnaden blir.

3. Dokumentavgift

Kjøper du brukt bolig må du betale 2,5 prosent dokumentavgift på hele kjøpssummen.

Kjøper du ny bolig er det kun tomteprisen du må betale dokumentavgift for. Det sparer du mye penger på.

4. Luft og varme

En ny bolig er energigjerrig og har moderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varme og skaper et godt inneklima. Det er hyggelig både for deg og for lommeboka.

5. Vedlikehold

Alle hus trenger noe vedlikehold, men ved kjøp av ny bolig vil du ikke ha behov for verken oppussing eller ekstrainnsats på mange år.

Det gjør at du sparer både tid og penger.

6. Trygghet

Kjøper du ny bolig får du en lovfestet 5 års garanti med på kjøpet. Garantien gir deg som boligkjøper større sikkerhet, både med tanke på utførelsen av selve håndverket så vel som kvaliteten på de enkelte produktene i boligen.

Bestill huskatalog