Hva er en nøkkelferdig hytte?

En nøkkelferdig hytte er midt i blinken for deg som vil bygge hytte, men som ikke har lyst, tid eller anledning til å gjøre egeninnsats eller andre ting knyttet til hyttebyggingsprosessen. Med en nøkkelferdig hytte får en, som navnet antyder, nøkkelen i hånden når hytten er ferdig og klar til overtakelse.

– Erfaringen vår er at de av kundene våre som velger nøkkelferdig hytte og har mindre eget ansvar, og som ikke gjør egeninnsats, er enda mer tilfredse med både byggeprosessen og sluttresultatet, sier Paul Hein Haneferd, salgssjef hos Hellvik Hus Sør-Vest.

Forskjellen mellom nøkkelferdig hytte og ferdighytte

Nøkkelferdige hytter skiller seg fra ferdighytter ved at du som hyttekunde kan la prosessen foregå uten vesentlig involvering. I tillegg tar hytteleverandøren, som vi i Hellvik Hus, et større totalansvar for sluttresultatet og for hele byggeprosessen.

Dette fordi kunder i nøkkelferdige byggeprosjekter ikke har egne aktører med i prosjektet, og fordi en ikke utfører egeninnsats.

– Å ha en aktør å forholde seg til, i stedet for flere, gir nok en lavere stressfaktor for deg som hyttekunde, sier Haneferd.

Familien Steinsland

Hvorfor velge nøkkelferdig?

En vanlig årsak til at mange velger nøkkelferdig er at de bor et stykke i fra stedet hvor hytten skal bygges.

Avstanden gjør at det er lite hensiktsmessig å følge byggeprosessen på nært hold. Selv om nøkkelferdig kan koste noe mer enn andre løsninger, mener Haneferd at det også kan være lurt for lommeboka å bygge nøkkelferdig.

– Nøkkelferdig kan selvfølgelig være mer kostbart, men til gjengjeld sørger nøkkelferdig for tydelige ansvarsforhold og en vet hvem en må kontakte om utfordringer oppstår i etterkant. En totalleveranse medfører oftere kortere byggetid også, noe som selvfølgelig kan være positivt rent økonomisk, sier Haneferd.

Hva påvirker prisen på en nøkkelferdig hytte?

Når en skal vurdere pris på en nøkkelferdig hytte er det veldig mange faktorer som spiller inn, og det er derfor vanskelig å si en nøyaktig, universal pris for alle nøkkelferdige hytter.

Forutsetter vi at tomten er byggeklar vil for eksempel tomtens tilgjengelighet, hvorvidt det er vei fram eller ei, grunnarbeidet på tomten generelt, tilgjengelighet til vann, kloakk og strøm, samt valg av fundament spille inn på pris. Det samme gjelder valgene en tar for selve hytten.

Hva skal standarden være? Ønsker du en større moderne hytte eller en enklere og tradisjonell hytte? Og så videre. I tillegg spiller ting som laft eller ei, valg av vinduer, innredning, antall våtrom og byggeperiode inn på pris.

– Skal hytten bygges utenfor allfarvei spiller det også inn på pris. For eksempel vil en da være nødt til å transportere ting med helikopter, noe som er mer kostbart enn å frakte med bil, sier Haneferd.

Hva inngår i leveransen av en nøkkelferdig hytte?

Kjøper du nøkkelferdig hytte hos Hellvik Hus får du en komplett leveranse med alt nødvendig arbeid utført av trygge og erfarne fagfolk. Bant annet vil en nøkkelferdig leveranse med oppgradering gjerne inkludere:

 • Komplett murerarbeid
 • Pipe med montert ildsted
 • Ferdiglagt gulv
 • Varmekabler i entre og våtrom
 • Flis i entre og flislagt bad
 • Byggestrøm
 • Avfallshåndtering
 • Nedvask
 • Lamper og annen belysning ferdig montert
 • Svakstrømskap for data og telefon
 • Monterte hvitevarer på kjøkken
 • Ferdig monterte dusjvegger
 • Rydding underveis

– Alt som inngår i leveransen går en selvfølgelig grundig igjennom på forhånd, sier Haneferd.

Nøkkelferdig hytte fra Hellvik Hus

Er du interessert i å finne ut hva du må gjøre for å bygge nøkkelferdig hytte nettopp der du bor er det lurt å ta kontakt med din lokale Hellvik Hus-forhandler.

Da kan du enkelt gå gjennom dine forutsetninger og ønsker i en uforpliktende hytteprat, og eventuelt legge veien videre.

Har du en tomt som du vurderer å bygge nøkkelferdig på? Hellvik Hus tar gjerne en uforpliktende tomtebefaring for å vurdere både muligheter og begrensninger tilknyttet din tomt.

Kontakt oss

Lurer du på noe?