Maren Baxter hjemme i Flekkefjord.

Maren skaper landets vakreste hjem i bolig fra Hellvik Hus

Hemmeligheten ligger i kontrastene og i materialvalgene, sier Maren Baxter fra Flekkefjord.

– Helheten i boligen er jeg veldig fornøyd med, men jeg er laget litt sånn at jeg alltid tenker «hva skal jeg gjøre nå?». Jeg er en av de som må ha nye prosjekter å jobbe med hele tiden.

Det sier 29 år gamle Maren Baxter fra Flekkefjord, som i 2016 vant boligmagasinet Boligpluss’ konkurranse «Norges vakreste hjem».

Stuen er kanskje liten, men Maren vet å utnytte plassen hun har. Foto: Maren Baxter

Fint på 80 kvadratmeter

Maren er lidenskapelig opptatt av interiør og tegning, og bruker mye av tiden sin til å komme på nye, kreative og flotte løsninger i den 80 kvadratmeter store boligen hun deler med samboer Erlend Holm Reg.

Del boligen inn i små soner som du kan hvile blikket på.

Boligen er bygget av Hellvik Hus Flekkefjord.

– Hemmeligheten til et fint hjem er å skape kontraster, og å bruke forskjellige materialer. Del boligen inn i små soner som du kan hvile blikket på. Det gir også et inntrykk av at boligen er større, sier Maren, som beskriver seg selv som detaljfreak og perfeksjonist.

Slik ser Marens kjøkken ut. Foto: Maren Baxter

Mye personlighet og kontraster

For Maren begynte det hele med hvite vegger. Det ble fort for kjedelig for henne, og hun brukte mye tid på å finne ut hvordan hun ville ha det.

Det førte til en rekke runder med malerkosten, før hun etter hvert landet på en stil hun beskriver som skandinavisk minimalistisk med mye personlighet og kontraster, og en nøytral og naturlig base med nyanser av svart, hvitt og grått. 

Jeg er opptatt av å finne kreative løsninger som ikke koster så mye.

I det siste har likevel Maren begynt å ta i bruk varmere farger som oransje og brun, både i stuen, på kjøkkenet og på soverommet.

På den måten skaper hun bedre harmoni og rød tråd gjennom hjemmet, og hun får en flott kontrast mot de nøytrale fargene hun tidligere har brukt mest.

– Og så er jeg veldig glad i bruktfunn når det kommer til interiør. Jeg er opptatt av å finne kreative løsninger som ikke koster så mye, sier Maren, som også har laget noen av møblene sine selv.

Blant annet har hun laget et bord av en blomsterpotte og et solspeil av plastskjeer og papp.

Alle de kreative løsningene hun finner på og alt det andre hun gjør med hjemmet deler Maren flere ganger i uken på bloggen sin marenbaxter.com, og på Instagram-kontoen marenbaxter hvor hun har over 120.000 følgere.

På badet har vasken blitt laget av stein. Foto: Maren Baxter

Fint uansett størrelse

I konkurransen «Norges vakreste hjem» kjempet Maren mot finalister som gjerne hadde store eneboliger på flere hundre kvadratmeter. Da ble det viktig for Maren å vise at det går an å ha det fint hjemme uansett størrelse på bolig.

Med denne type boliger er det viktig å utnytte arealet godt og å lage best mulig planløsning.

Mange som kommer besøk blir overrasket når Maren forteller de at leiligheten er rundt 80 kvadratmeter.

– Med denne type boliger er det viktig å utnytte arealet godt og å lage best mulig planløsning, sier Kim Fjeld i Hellvik Hus Flekkefjord, som solgte boligen til Maren og samboeren.

– Vi er grundige i prosjekteringen og går gjennom arealet flere ganger. Det gjelder å bruke tomtens kvaliteter, og å plassere vinduer og uteareal riktig, fortsetter han.

Likte planløsningen i boligen

Planløsningen var mye av grunnen til at Maren og samboeren likte boligen så godt, og hvorfor de bestemte seg for å kjøpe.

– Beliggenheten var en sentral faktor, men vi falt også for de gode vinduene og at det var høyt under taket. I tillegg var stueområdet lyst og luftig, sier hun.

Levende lys og blomster passer i de fleste settinger. Foto. Maren Baxter

NB: Artikkel ble første gang publisert i 2019.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!