Hjem
Per Svein og Ann-Kristin Liland.

Ann-Kristin og Per Svein har bygget gjestfrihetens hjem ved sjøen i Kilenesheia

Egentlig skulle Ann-Kristin og Per Svein Liland bare bygge et bittelite, søtt hus ved sjøen. Det ferdige huset ble mye større enn først planlagt, men det angrer de ikke på.

– Det er så utrolig mange fine kvaliteter ved å bo i et hus ved sjøen. Sjøen har en slags beroligende effekt på oss. Å sitte i stua og se på ut på sjøen, det er nesten som å se på et bål. Det er fantastisk, sier Per Svein Liland.

Sammen med kona Ann-Kristin sitter Per Svein i sitt nye hus i Kilenesheia i Søgne, og nyter utsikten ned til båthavna og videre utover Ytre Kilen.

Fra stua har ekteparet fantastisk utsikt ned på Ytre Kilen.

Turen fra inngangsdøra i «Casa Amore Langenes» (navnet det Italia-frelste ekteparet har gitt huset), gjennom hagen og ned til båthavna er så kort at du knapt rekker å ta på deg skoene før du er framme.

Fra brygga går turen gjerne videre i båt og ut på havet for å trekke krabbeteiner, for å prøve fiskelykken eller – hvis det er sesong – jakte hummer.

Livet ved sjøen er fint, mener de to.

– Ja, det er nesten meditativt, sier Ann-Kristin.

Se video fra huset nederst i artikkelen!

I forkant av huset har ekteparet fått tegnet inn husets helt spesielle profil.
Mors hotell har alltid åpent.
Kort vei til sjøen.

Fra hytte til hus

Det er begynt å bli noen år siden arbeidet med det som i dag er Casa Amore Langenes startet.

Gjennom et godt vennskap fikk Ann-Kristin og Per Svein mulighet til å kjøpe området, både for å bygge selv og for å utvikle det sammen med en utbygger. Slik skulle flere få muligheten til å nyte livet her ved sjøen.

Hilde Vant Johansen hos Hellvik Hus gjorde en fenomenal jobb med å forvandle hytten til et hus

Per Svein Liland

Etter hvert kom Hellvik Hus i Søgne inn i bildet, og arbeidet med selve huset kunne igangsettes. Inspirasjonen til huset fikk ekteparet fra en hytte i skjærgården like ved.

Blått går igjen i stuen. Ikke så unaturlig ettersom sjøen er like ved.

– Hilde Vant Johansen hos Hellvik Hus gjorde en fenomenal jobb med å forvandle hytten til et hus, og hun sørget for at vi fikk alt vi ønsket oss, sier Per Svein.

For det som egentlig bare skulle være et bittelite hus ved sjøen utviklet seg fort til å bli et passe stort hus ved sjøen. Langt større enn først planlagt.

– Vi skulle bare ha det vi hadde behov for og ikke mer. Men vi innså nok ikke hvor mye vi faktisk hadde behov for, sier Ann-Kristin og ler.

Fra brygga i Ytre Kilen er veien kort til havet.
Per Svein og Ann-Kristin Liland.

Gjestfrihetens hjem

Familie og venner er viktig for ekteparet. Og når man har så mange gode venner og en så fin familie, attpåtil med flere herlige barnebarn, er det viktig å ha god plass til besøk. Gjerne på overnatting.

Da nytter det ikke med et bittelite hus.

Vi er glade i å dele, og ønsker at flere skal få ta del i denne flotte plassen

Ann-Kristin Liland

I overetasjen er det foruten en åpen stue- og kjøkkenløsning med høyt under taket, en «voksen-suite» med soverom, bad, walk-in-closet og badekar – alt med utsikt til sjøen og enkel tilkomst til verandaen.

Gjennom erfaring har det vist seg at spesielt badekaret er et aldeles fenomenalt sted å drikke boblevann, melder Per Svein.

Badekaret. Et fantastisk sted å drikke champagne.
I Ann-Kristin og Per Sveins suite i overetasjen har de god utsikt fra senga.
Dusjen er praktisk med inngang fra begge sider.
Walk in-closet

I underetasjen har familien god plass til overnatting med ekstra bad og flere soverom. I tillegg har huset en egen utleiedel her.

– Vi er glade i å dele, og ønsker at flere skal få ta del i denne flotte plassen. Både familie og venner. Selv om de er blitt voksne kan barna ta inn på hotell her så ofte de vil, sier Ann-Kristin.

Huset er fylt med morsomme detaljer.
Veggen ved trappen har fått en Van Gogh-tapet.

Bibliotek i underetasjen

Her i underetasjen har Ann-Kristin også fått oppfylt drømmen om et eget bibliotek.

Rommet er fylt til randen med bøker (Ann-Kristin hadde egentlig flere, men de måtte hun kvitte seg med) samt en lun sofaavdeling hvor en kan nyte ettermiddagene mens en pløyer gjennom alt lesestoffet.

Vi mener at vi har hatt verdens beste byggeleder

Ann-Kristin Liland

Eller blunde av i stedet for å lese, slik Per Svein gjerne foretrekker.

I tillegg har han «aller nådigst» fått tilgang til en liten krok i biblioteket hvor han kan forberede seg før han drar på jobb i Nordsjøen.

Biblioteket i underetasjen.
Bøkene fyller opp flere hyllemeter.

Også Ann-Kristin, som er forfatter av yrke, har fått sitt eget kontor. Det er ikke plassert inne i selve huset, selv om det ikke er langt ifra.

– For å få følelsen av å gå på jobb har vi gjort det slik at jeg går ut inngangsdøren, tar et steg til høyre og går inn igjen i et separat, eget kontor ved garasjen. På den måten går også jeg på jobb hver dag, forteller hun.

Inne i kontoret til Ann-Kristin er det alltid sol. Det sørger fargen på veggen for.
Inngangen til kontoret.

Et plutselig badebasseng

Det er ikke bare innendørs Casa Amore Langenes er tilrettelagt for familie og venner. Flere sitteavdelinger er plassert rundt omkring på tomten, både på verandaen og i hagen, slik at en alltid kan få le fra vinden.

Sol har de hele dagen, fra morgen til kveld. Også den er det viktig å utnytte.

Vennebenken: Her kan naboer stoppe for en kaffe og en drøs om morgenene.

Derfor er Per Svein og Ann-Kristin mobile og flytter seg fra krok til krok etter behov. I hagen har de satt opp to boder, en for lagring og en for kaffebesøk.

I tillegg kan den samme hagen by på selve rosinen i pølsa, spesielt for badenymfene i familien, nemlig et basseng.

– Det hadde vi egentlig ikke planlagt det heller, men så tok vi en tur til Mandal hvor vi fikk et godt tilbud og plutselig så hadde vi et badebasseng, forteller Ann-Kristin.

– Bassenget har vært helt fantastisk. I fjor hadde vi tidenes sommer og vi hadde tidenes badebasseng, fortsetter Per Svein.

I hagen har Ann-Kristin og Per Svein et eget badebasseng.
Kunst også på kjøkkenet.
Blå detaljer.

Verdens beste byggeleder

Det var Vibekke Solås fra Hellvik Hus i Søgne som var byggeleder for Casa Amore Langenes. Faktisk var det her hun tok svenneprøven. Den oppgaven bestod hun med glans, melder ekteparet Liland.

Det er så utrolig mange fine kvaliteter ved å bo ved sjøen

Per Svein Liland

De skryter av samarbeidet med Hellvik Hus, og kommunikasjonen med Solås. Lurte de på noe fikk de alltid svar.

– Vi mener at vi har hatt verdens beste byggeleder, sier Ann-Kristin, før hun legger til at også tømrerne også var helt fantastiske.

– Nå skal vi ikke bygge flere hus, men skulle vi gjort det hadde vi valgt Hellvik Hus igjen. Vi er kjempefornøyde, sier Per Svein.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt!