Hjem

Et helt spesielt hus ytterst i havgapet

På øya Stolmen har Terese og Lars Heine Njåstad bygget sitt drømmehjem med nesten ti meter under taket i stua og utsikt rett på storhavet.

– Helt siden jeg var ei lita jente og klatret i trærne har jeg drømt om stor, fin bolig. Nå er den drømmen blitt virkelighet.

Sammen med ektemannen Lars Heine viser Terese Njåstad rundt i sitt nye hjem på øya Stolmen i Austevoll kommune, halvannen times bil- og ferjetur sør for Bergen.

Her ytterst i havgapet, med utsikt ut over Stolmensundet, har Terese og Lars Heine bygget et helt spesielt hus med Hellvik Hus Sotra.

Den brune kledningen og de store vindusflatene, som går nesten ti meter fra gulv til tak i stua, sørger for at huset virkelig skiller seg ut i landskapet på øya med knapt 200 innbyggere.

– På en godværsdag er utsikten herfra helt utrolig, spesielt fra annen etasje, sier Lars Heine.

Valgte Hellvik Hus

Da Lars Heine og Terese bestemte seg for å bygge nytt satte de i gang fullt vitende om at de ville gjøre noe helt spesielt. Planene var store fra start. De ønsket seg en bolig av den typen det bare finnes et av.

Men selv om Lars Heine og Terese hadde mange tanker om hvordan de ville huset skulle bli, måtte det være mulig å bygge og det måtte tåle mye. For selv om Stolmen på en solskinnsdag er et fantastisk flott sted, kan været treffe øya hardt når høststormene først kommer. Da ble det avgjørende å finne noen som kunne bygge huset de drømte om.

På en godværsdag er utsikten herfra helt utrolig

Etter å ha forhørt seg hos venner og bekjente falt valget på Hellvik Hus Sotra.

– De må ha tenkt hva dette var for noe rart første gang jeg kom på kontoret med tegningene mine og fortalte hva vi ville gjøre, sier Terese og ler.

– Ja, jeg tenkte i hvert fall det var noe utenom det vanlige, spøker Leif Inge Børnes, salgssjef hos Hellvik Hus Sotra.

– Men samtidig så jeg at Terese hadde mange gode ideer og mye vilje. Vi hadde en positiv samtale og fant tonen. Etter mange år i bransjen vet vi at det meste er mulig, så vi i Hellvik Hus Sotra tok oppdraget og så oss ikke tilbake.

HØYT UNDER TAKET: Fra gulv til tak i stue/kjøkken-området er det 9,5 meter.

Funkislåven på Stolmen

Det er husets hovedskip som skaper det karakteristiske og lett gjenkjennelige utseendet, og som gjør at huset virkelig skiller det ut fra mengden nøyaktig slik Lars Heine og Terese ønsket.

Vinduene i front går 9,5 meter fra gulv til tak, noe som gir en helt unik romfølelse i kjøkken- og stueløsningen på innsiden. Rommet deles av en god og bred kjøkkenbenk, med en imponerende lysekrone hengende fra taket over.

Designet til Langlo er meget flott

På den ene veggen er TV-en integrert i peisen, mens det langs motsatt vegg går en trapp opp til annen etasje hvor det er blant annet enda en TV-krok, soverom, bad og en skrivepult som fungerer som kontor når ekteparet skal gjøre noe arbeid på kveldstid.

– Det var noen av peisleverandørene som trodde vi ikke var vel bevart da jeg spurte om å få TV i peisen, men vi fikk det til det også, sier Lars Heine og ler.

– Hvis noen ber meg beskrive huset pleier jeg å være litt kul og si at det er en funkislåve!

HEMS: Opp trappen til annen etasje finner en blant annet kontor og ekstra TV-krok.

Vedlikeholdsvennlig kledning

Fra sine foregående hus visste Lars Heine og Terese hvor mye tid og krefter som kan gå med til vedlikehold. Det ville de slippe denne gang.

Derfor var det veldig viktig for det to at når de først skulle bygge ny bolig, så skulle det være så vedlikeholdsfritt som mulig. For å få til det valgte de trygge, solide materialer og løsninger som er laget for å tåle norsk kyst-vær, samtidig som designet var flott.

Vi ville ha en gråbrun kledning med et litt grovt preg

Valget av kledning falt på MøreRoyal fra Talgø.

– Vi ville ha en gråbrun kledning med et litt grovt preg. Det fant vi hos Talgø. Materialet kommer veldig godt fram, og er med å gi huset sitt særpreg, sier Lars Heine.

– I tillegg står kledningen godt til resten av landskapet her på Stolmen. Foruten MøreRoyal har vi også noe mur i fasaden, som står veldig godt til kledningen sier Terese.

MØREROYAL: Huset er kledd i MøreRoyal fra Talgø. Fargen står godt til landskapet.

Garderobe fra Langlo

Innvendig er det få ting som er overlatt til tilfeldighetene. Terese har lenge hatt stor interesse for interiør og design, og hun synes det er kjekt å finne sine egne skatter som passer inn hjemme enten det er nytt eller brukt.

Hvis noen ber meg beskrive huset pleier jeg å være litt kul og si at det er en funkislåve!

Også garderobeløsningene, som er levert av Langlo, er nøye gjennomtenkt.

– Designet til Langlo er meget flott. Vi valgte et sortpreget materiale, noe som gir et eksklusivt inntrykk synes jeg, sier Terese.

– Og så er løsningene veldig funksjonelle. Alt glir godt, og en kjenner det er godt håndverk, fortsetter Lars Heine og skryter over arbeidet Langlo  gjorde.

Walk in closet med mange detaljer

Totalt har Terese og Lars Heine tre garderobeløsninger fra Langlo. Direkte inn fra hovedinngangsdøren er en garderobe som er tenkt for gjester, og for oppheng av Terese og Lars Heines fineste jakker.

På vaskerommet, som også fungerer som bi-inngang i hverdagen, er en større garderobeløsning med tre skyvedører. Her har Lars Heine og Terese plassert blant annet sportsutstyr, hverdagsklær, jakker og sengetøy.

På soverommet har de to fått satt inn et walk in closet fra Langlo, med to vegger kledd med innredning spekket med små detaljer og praktiske løsninger. Her er solide skuffer og hyller, belysning som kan dimmes og god plass til oppheng.

– Som voksen mann har jeg oppdaget at et walk in closet er veldig kjekt å ha når en skal ha orden på dresser og skjorter, og vil line de opp på en ryddig og fin måte, sier Lars Heine.

Moderne dører fra Bygg1

Begge husets inngangsdører er plassert på baksiden, i ly for vær og vind. Hovedinngangsdøren leder inn i et romslig inngangsparti innredet med noen av skattene Terese har funnet opp gjennom.

Et smalt speil strekker seg opp fra gulvet bak et røft trebord på den ene siden, mens gjester kan sette seg på en trebenk og knyte av seg skoene på andre siden.

Bygg1 leverer dører som ser fine ut og som har et moderne design

Selve inngangsdøren er levert av Bygg1, og er av typen Lillehammer. Det er en moderne sort ytterdør med tidløst design og klart glass, laget for å tåle norsk klima.

– Med et massivt preg på huset var det viktig å ha inngangsdører med tyngde. En skal kjenne på døren at det er solide saker, sier Lars Heine.

– Bygg1 leverer dører som ser fine ut og som har et moderne design. De gjorde valget enkelt for oss, fortsetter Terese.

Robust og moderne

Døren til sideinngangen er av typen Hamar, og har samme farge og sporfresing som Lillehammer. Dermed står de to inngangsdørene godt til hverandre.

– Ytterdørene passer fint til huset, som er en blanding av robust og moderne. Den sorte fargen på dørene passer godt til de sorte vindusrammene, sier Kristian Ose Silseth, markedssjef i Bygg1.

Bygg1 har et stort utvalg lagerførte produkter, og har i tillegg stor grad av fleksibilitet i både produksjon og service.

I forbindelse med byggingen av huset på Stolmen bidro Bygg1 også med gode råd til Lars Heine og Terese.

– Dersom inngangspartiet for eksempel hadde stått mer værutsatt til, hadde vi anbefalt å benytte ytterdører med kompaktlaminat for ekstremt klima, sier Ose Silseth.

Klassisk hvite innerdører

Når det gjaldt de innvendige dørene var Lars Heine og Terese helt klare på hva de skulle ha. Det skulle være hvite, klassiske dører. Også her leverte Bygg1 varene.

Valget falt på dører av typen Stil1, med kvistfrie karmer og dempelist.

– Alt er blitt kjempebra. Vi kunne ikke vært mer fornøyde med valgene vi har tatt, sier Terese.

– Vi har ikke lyst å reise bort i helgene lengre, for å bo her er akkurat som å bo på hotell!

Kontakt oss

Ønsker du å gjøre som Lars og Terese og bygge med Hellvik Hus?