Hva er en prosjektert bolig?

Du har kanskje hørt begrepet prosjektert bolig, men vet du hva det betyr?<br>

En prosjektert bolig er en bolig hvor utbygger tilbyr deg som boligkjøper en ferdig planlagt bolig, hvor utbygger på forhånd har ordnet alt fra tomt og tegninger, til godkjenninger hos kommunen og – i noen tilfeller – nærliggende infrastruktur.

Alt er gjort sikkert og trygt på en kostnadseffektiv måte, noe som er gunstig både for deg som boligkjøper og for utbygger.

Alle fordelene ved ny bolig

En prosjektert bolig er perfekt for deg som ønsker alle fordelene en ny bolig gir, men som ikke vil gjøre alt arbeidet bygging av ny bolig kan medføre.

Selv om en bolig er prosjektert kan du ofte være delaktig i noen valg om du ønsker, som valg av farger, kjøkken, listverk, innerdører og lignende, men graden av selvbestemmelse varierer.

Dette avhenger av hvor langt i byggeprosessen utbyggeren er kommet når du kjøper boligen.

Mange ganger er en prosjektert bolig allerede ferdig bygget når du kjøper den, andre ganger er den klar til bygging, men ikke påbegynt, og noen ganger er utbygger underveis i byggingen.

Godt bomiljø

Prosjekterte boliger inngår ofte i større boligområder som en utbygger jobber med. Det gjør at en boligkjøper får være med å skape et nytt bomiljø, hvor mange av naboene godt kan være i samme fase i livet som en selv. Da blir det enkelt for barna å finne venner på samme alder, og for de voksne å bli bedre kjent.

Når du velger ferdig prosjektert bolig fremfor å bygge selv får du en hel del fordeler som kan spare deg for både tid og penger, og som i noen tilfeller også kan spare deg for frustrasjoner. Kostnadene ved en prosjektert bolig er forutsigbare, du slipper budrunder og du bestemmer mengden egeninnsats selv.

Du slipper også kostbare og ubehagelige overraskelser du kunne fått om du hadde stått for hele jobben selv.

Med en ferdig prosjektert bolig er det utbygger som har ansvaret dersom noe uforutsett skulle oppstå knyttet til boligen.